Continuã dezvoltarea municipiului

                Într-o şedinţã extraordinarã a Consiliului Local Drobeta Turnu Severin, aleşii locali au votat bugetul pe anul 2017. Votul a fost unanim şi asupra capitolelor bugetare şi a finanţãrilor acordate serviciilor subordonate nu au fost prea multe discuţii. Direcţia de Asistenţã Socialã, Poliţia Localã, Palatul Cultural, SECOM-ul şi SPAET sunt doar câteva din serviciile subordonate care şi-au primit bugetele pe anul în curs. De la Consiliul Judeţean Mehedinţi au venit, în plus, un milion de lei, dublu faţã de suma primitã anul trecut.

În opinia primarului Marius Screciu, şedinţa a fost una extrem de importantã, pentru cã e vorba de proiecte foarte importante pentru municipiu şi pentru severineni, iar consilierii municipali au înţeles acest lucru şi au votat în unanimitate bugetul. Nu au lipsit, desigur, nici amendamentele aduse proiectului de buget de cãtre consilieri. Printre acestea, regãsim douã amendamente care vizeazã alocarea de fonduri pentru biserica din Schela şi pentru cea de-a zecea ediţie a Festivalului „Nicolae Labiş”.

Odatã cu aprobarea noului buget al municipiului Drobeta Turnu Severin, continuã proiectele de investiţii pentru dezvoltarea municipiului. Municipalitatea anunţã faptul cã se vor reabilita foarte multe strãzi şi se vor construi parcuri şi terenuri de sport, parcãri noi şi se va continua introducerea serviciilor de alimentare cu apã şi canalizare.

Primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu, a anunţat, odatã cu votarea bugetului pe anul 2017, demararea mai multor proiecte de investiţii, finanţate atât din programul Naţional de Dezvoltare Ruralã, cât şi pe fonduri europene. Severinul a fost printre primele municipii care a depus documentaţiile la Ministerul Dezvoltãrii şi din banii care vor veni se vor reabilita drumurile din Schela Cladovei, Gura Vãii, Dudaşul Schelei, Banoviţa şi mai multe colegii naţionale din municipiu. Pe fonduri europene se vor realiza mai multe proiecte de dezvoltare a infrastructurii şi mai multe parcãri. În zona ANL se va trece la reabilitarea cãilor de acces şi se va construi o creşã.

Marea majoritate a proiectele sunt însã cu termen de cel puţin doi ani, deoarece deocamdatã se semneazã proiectele.