Povestea Porţilor de Fier… a prins viaţã

Muzeul Regiunii Porţilor de Fier, în parteneriat cu Liceul de Artã I. Şt. Paulian şi Happy Town, implementeazã proiectul cultural “Povestea Porţilor de Fier”, proiect co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.
Miercuri, 11 noiembrie 2015, la Casa Tineretului din Drobeta Turnu Severin a avut loc spectacolul Povestea Porţilor de Fier. La aceastã reprezentaţie au fost invitaţi reprezentanţi ai Administraţiei Parcului Natural Porţile de Fier, alãturi de cei ai instituţiilor cu responsabilitãţi în protecţia biodiversitãţii acestei zone unice în Europa.
Profesorii şi elevii liceelor şi şcolilor gimnaziale au fost alãturi de “actorii” de la Liceul de Artã I. Şt. Paulian, care au fost, în acelaşi timp, realizatorii decorului Poveştii Porţilor de Fier.
Spectacolul Povestea Porţilor de Fier a transformat patrimoniul natural al Defileului Porţile de Fier în personaje de poveste, iar prin intermediul personajelor, au fost transmise informaţii, în limbaj de poveste, despre cele mai importante aspecte morfologice, ecologice, arealografice ale biodiversitãţii zonei Porţile de Fier.
De asemenea, Povestea Porţilor de Fier a transmis mesaje privind conservarea şi protecţia patrimoniului natural.

Tags: , ,