Festivalul “OALE ŞI SARMALE” – ŞIŞEŞTI 2015

Desfãşuratã la sfârşitul sãptãmânii trecute, ediţia din acest an a Festivalului “Oale şi sarmale” a fost integratã în cadrul unui eveniment mai amplu pentru prezentarea meşteşugurilor şi tradiţiilor rurale locale din comuna Şişeşti. Avem în vedere lansarea mai multor SES -uri la Cãminul cultural – ţesãtorii, ceramiştii, meşterii pielari – prezentarea activitãţilor propuse şi beneficiile pentru angajaţi şi comunitatea din Şişeşti, care vor reprezenta continuitate în timp pentru meserii ce-au asigurat traiul de zi cu zi al locuitorilor din aceastã zonã.
Festivalul “Oale şi sarmale” s-a desfãşurat pe stadionul comunal unde au fost amplasate expoziţii cu vânzare şi standuri cu produse ceramice, primarul Ion Marian Rãducan avându-i alãturi pe primarii din Majdanpek şi Mosna din Serbia, dar şi autoritãţile judeţene şi colegi primari din comunele învecinate.
Oficialitãţile, invitaţii, localnicii au avut posibilitatea sã urmãreascã evoluţia ansamblului “Bordeiaşul” al Liceului “Ghe. Ionescu Şişeşti”, ansamblului folcloric din Mosna, formaţia “Mãrioara Triţã Crãete”, dar şi pe Niculina Stoican.
Participanţii la eveniment au degustat sarmalele pregãtite cu îndemânare de gospodinele din Şişeşti şi s-au prins şi-n horã, distracţia de la Şişeşti luând sfârşit târziu în noapte.

About autor