Ziua Mondialã a Educaţiei, sãrbãtoritã la Colegiul Tehnic “Domnul Tudor”

Luni, 5 octombrie 2015, pentru elevii şi profesorii Colegiului Tehnic ,,Domnul Tudor” a fost un prilej de reconştientizare a rolului pe care îl are educaţia.
În sala de festivitãţi, în prezenţa unui numãr mare de elevi şi dascãli, precum şi reprezentanţi ai comunitãţii împlicaţi în viaţa de zi a şcolii –Poliţia de proximitate, au avut loc proiecţii de filme şi dezbateri cu privire la rolul educaţiei.
UNESCO a inaugurat în 1994, prima ZI MONDIALÃ A EDUCATORILOR, pentru a comemora semnarea, în 1966, a recomandãrii fãcute de UNESCO şi ORGANIZAŢIA INTERNAŢIONALÃ A MUNCII privind condiţiile de muncã ale personalului didactic. De atunci, aceastã zi se sãrbãtoreşte în fiecare an la data de 5 octombrie, în peste 200 de ţãri.
Astfel, într-un mediu deschis discuţiilor s-a reintegrat rolul educaţiei pentru fiecare individ din societate. Prin acest mijloc elevilor le-au fost prezentate o serie de delimitãri conceptuale menite sã-i sensibilizeze cu privire la dreptul la educaţie raportat la formele, ipostazele şi dimensiunile acesteia şi valorile educaţiei în viaţa omului.
prof. Livia Marinescu

About autor