Comunicat de presă

Comunicat de presă

Sesiunea august-septembrie a bacalaureatului 2015 a probelor scrise a debutat luni, 24.08.2015, cu proba de limba şi literatura românã la care s-au înscris 427 de candidaţi. Urmãtoarea probã, proba obligatorie a profilului, matematicã sau istorie, s-a desfãşurat în ziua de 26.08.2015, fiind înscrişi 530 de candidaţi la pentru a susţine examenul la disciplina matematicã şi 40 la disciplina istorie. Proba la alegere a profilului şi a specializãrii se va desfãşura în data de 28.08.2015, fiind aşteptaţi 575 de candidaţi la cele 9 discipline de examen.
Candidaţii sunt aşteptaţi în cele trei centre de examen organizate la nivelul judeţului Mehedinţi: Colegiul Naţional Economic “Theodor Costescu” din Drobeta Turnu Severin, Colegiul Tehnic “Lorin Sãlãgean” din Drobeta Turnu Severin şi Colegiul Tehnic “Decebal” din Drobeta Turnu Severin, precum şi în subcomisia Colegiul Naţional Pedagogic “Ştefan Odobleja” din Drobeta Turnu Severin în zilele de examen, accesul în sãli fiind permis pânã la ora 8.30.
Lucrãrile sunt evaluate într-un centru zonal de evaluare dintr-un alt judeţ, conform repartizãrii MECŞ. Rezultatele iniţiale vor fi afişate în data de 1.09.2015. Eventualele contestaţii se vor depune în aceeaşi zi, între orele 16 şi 20. Reevaluarea lucrãrilor a cãror notã iniţialã a fost contestatã se va realiza într-un centru regional de contestaţii în zilele de 2 şi 3 septembrie. Rezultatele finale vor fi afişate în data de 4 septembrie 2015.
Pentru buna desfãşurare a examenului de bacalaureat se desfãşoarã o permanentã monitorizare din partea Inspectoratului Şcolar Judeţean Mehedinţi în toate centrele de examen şi în cel de evaluare.
Inspector Şcolar General, prof. dr. Mirela PINTEA-ENEA

Tags:

About autor