Un român a câştigat 1 milion de euro la Loteria francezã

Îşi ridicã în Mehedinţi o fermã ca-n serialul „Dallas”
Dumitru Anton este românul care în luna iunie 2015 a câştigat un milion de euro la Loteria francezã. Cu un bilet de 5 euro, cumpãrat dintr-o suburbie a Parisului, avea sã se trezeascã cu o sumã la care mulţi dintre români nici mãcar nu viseazã.
Românul care a câştigat un milion de euro la Paris este originar din judeţul Gorj, dar este stabilit în judeţul Mehedinţi, unde deţine mai multe proprietãţi. A cumpãrat recent foarte mult teren în satul mehedinţean Zegujani şi aici îşi doreşte sã-şi amenajeze o fermã ca în celebrul serial „Dallas”. Banii nu i-au luat minţile poate şi pentru cã întodeauana a avut parte de ei. Plecat de mai mulţi ani în strãinãtate, a reuşit sã se descurce printre strãini şi sã facã bani şi din piatrã seacã. O vreme a lucrat în construcţii, iar apoi aducea lucruri second-hand adunate din faţa caselor francezilor şi le vindea în târgul auto din Târgu Jiu.
„Am lucrat în multe domenii, am luat şi ţepe. Prima datã, în 1992 când am plecat în Spania, nu am gãsit de lucru şi în prima searã, m-am culcat pe jos şi m-am acoperit cu cartoane. Am cãutat patru zile în Spania sã gãsesc de muncã, apoi m-am întors în Franţa şi acolo a dat bunul Dumnezeu sã gãsesc în construcţii. A fost foarte greu”, îşi aminteşte proaspãtul milionar.
Anton recunoaşte cã banii „îţi schimbã viaţa în bine”, dar este important sã ştii cum sã-i cheltuieşti: „Toatã viaţa am avut noroc de bani, dar şi dacã nu te duce tavanul se duc”.
De când se ştie a jucat la loto şi de-a lungul vieţii a câştigat diverse sume de bani, însã nu atât de mari. Ziua de 19 iunie a.c. nu o va uita niciodatã fiindcã atunci a tras biletul care avea sã-i schimbe viaţa la 180 de grade.
„Eu joc de 30 de ani, am câştigat şi în ţarã, nu sume foarte importante ca asta, dar am câştigat. În Franţa am mai câştigat, cea mai micã sumã a fost de 1500 de euro şi acum asta, cea mare de 1 milion de euro. Sãptãmânal jucam, lunea, miercurea şi sâmbãta 30 de euro la 5 din 49 şi Euromilion, câte un bilet (2 euro varianta). Într-o zi aveam 7 euro în buzunar şi m-am dus într-un tabac de unde se cumpãrã biletele loto. Mi-am luat o cafea şi o ţigare şi am mai rãmas cu 5 euro şi am luat un bilet cu douã variante, fiecare de 2,5 euro, într-o zi de miercuri. Extragerea era vineri. Sâmbãtã am verificat biletul şi aparatul mi-a indicat cã trebuie sã mã prezint la Federaţia de Joc. Angajatul din tabac mi-a explicat cã îmi ieşise o serie care acolo este un milion de euro”, povesteşte Dumitru Anton.
Vestea cã a câştigat un milion de euro nu l-a emoţionat prea tare: „Eu nu sunt prea emotiv, dar m-am gândit cã nu o sã-mi mai fie greu”.
Din banii câştigaţi le-a dat celor patru copii câte 50.000 de euro, iar acum plãnuieşte sã ridice la Zegujani o fermã ca-n celebrul serial american „Dallas”.
„Banii se duc, dacã bagi mâna în sac şi nu pui, aşa cã aş vrea pentru bãiatul meu cel mic sã-i fac nişte solarii, sã-i cumpãr vreo 200-300 de curcani, o stupinã cu 100 de stupi, sã pun nişte caişi, cireşi, nuci, fiindcã pãmânt este. Trebuie îngrijit şi puţinã muncã, normal, sã-l pun la muncã, sã vadã cum se câştigã banii. Nu numai la Loto, banii se câştigã şi prin muncã. De altfel, pânã acum i-am câştigat prin muncã, o muncã foarte grea”, spune Dumitru Anton.
Proaspãtul milionar se va mai întoarce în Franţa, doar în vizitã, acolo unde are un fiu stabilit cu familia sa.

Tags: