Folclorul – element tradiţional

Duminicã, dupã prânz, micuţa şi cocheta localitate din Podişul Mehedinţi, Godeanu, a îmbrãcat haine de sãrbãtoare, fiind gazda celei de-a cincea ediţii a proiectului trans-frontalier “Folclorul-element tradiţional”.
La scena amplasatã în faţa Primãriei din Godeanu întreaga comunitate din satele Godeanu, Marga, Şiroca şi Pãuneşti, dar şi din comunele învecinate Bîlvãneşti, Malovãţ sau Balta au venit sã asculte mãiestria rapsozilor Fanfarei din Godeanu, dar şi pe oaspeţii lor parteneri în proiect, Ansamblul Kud din Mosna-Serbia, veniţi la Godeanu cu o delegaţie numeroasã în frunte cu primarul din Mosna, Ljubişa Iovanovici. Dintre invitaţi, amintim: Ansamblul “Gheorghe Ionescu Şişeşti”, din Şişeşti; Ansamblul “Mugurii primãverii”, din Obârşia de Câmp; Ansamblul “Moştenitorii”, din Isverna; Ansamblul “Bordeiaşul”, din Ponoarele şi elevii Şcolii Primare din Şiroca.
Evenimentul s-a dovedit a fi un succes, primarul comunei, Ionicã Gheorgheci, meritând toate aprecierile din partea celor prezenţi pentru buna organizare a evenimentului, în ciuda sabotãrilor meteorologice ce au plutit pe cerul de peste Godeanu.

About autor