Stoican vrea sã calce pe urmele lui Hagi

Antrenorul echipei Dinamo Bucureşti, Flavius Stoican, a fost prezent sâmbãtã în oraşul natal, pentru a inaugura Academia de fotbal care-i poartã numele. În Drobeta – Turnu Severin existã cinci şcoli de fotbal pentru copii şi juniori, dar fostul internaţional îşi doreşte un proiect mai amplu, care sã adune fotbalişti din întreg judeţul. Ideea i-a venit dupã ce a constatat cã Mehedinţiul a ajuns sã mai aibã în Liga I un singur fotbalist, pe mijlocaşul Andrei Enescu, la CSMS Iaşi, deşi, deceniul trecut, a avut, concomitent, chiar şi 5 jucãtori la echipa naţionalã de seniori.
“Faptul cã în trecut eram 5 jucãtori severineni la echipa naţionalã, şi mã refer la Florin Şoavã, eu, Mirel Rãdoi, Gabi Boştinã şi Dorel Stoica, m-a determinat sã pun bazele unui proiect prin care sã redãm fotbalului românesc jucãtori din aceastã zonã. Soluţia e sã creştem copiii de mici. Important e ca acum sã-i ajutãm. Conteazã foarte mult cum îi îndrumãm, cum îi învãţãm, fiindcã, la aceastã vârstã, diferenţa de valoare dintre ei e foarte micã. Pe parcus, câţiva dintre ei se vor ridica şi sper sã ajungã în Liga I. Pentru mine ar fi cea mai mare mândrie, când voi vedea cã un produs al academiei mele joacã la nivel înalt. Din pãcate, în prezent, nu avem nici mãcar o echipã de seniori la liga a treia, unde aceşti copii sã facã mai întâi pasul, dar nu e totul pierdut”, a declarat Stoican.
Momentan, “Academia Flavius Stoican” are doar câţiva copii, care se vor antrena, pe terenul sintetic de la Şcoala Generalã nr. 4 – “Petre Sergescu” din Drobeta Turnu Severin, sub comanda fostului divizionar A, de la Poli Timişoara şi CSM Reşiţa, Ovidiu Brehui. Din toamnã, clubul îşi va înscrie grupele în competiţiile judeţene organizate de AJF Mehedinţi, la turneele Gheorghe Ene, Gheorghe Ola şi juniori E, rezervate copiilor nãscuţi între 2007 şi 2004. În viitorul apropiat, Stoican vrea sã aibã grupe la toate categoriile de vârstã şi intenţioneazã sã facã şi un teren sintetic de dimensiuni normale, în calcul fiind luat chiar Stadionul Angelescu, lãsat în paraginã de autoritãţile locale.
“Vreau sã fac un teren de antrenament şi voi purta o discuţie cu factorii locali, în acest sens. Am avut discuţii şi cu Gicã Hagi, care m-a îndrumat şi încurajat în acest proiect. Cu siguranţã îi voi cãlca pe urme!”, a promis Flavius Stoican.

Tags:

About autor