Marius Screciu – liderul incontestabil al PSD Drobeta Turnu Severin

Existã foarte puţini politicieni locali, lideri deorganizaţii politice, care au rezistat mult într-o astfel de funcţie politicã şi care au şi performat electoral. Marius Vasile Screciu, preşedintele PSD Drobeta Turnu Severin, este fãrã îndoialã unul dintre aceştia. De fapt, singurul care a avut o evoluţie politicã susţinutã, constantã şi eficientã. De ani buni, Marius Screciu s-a identificat cu PSD Drobeta Turnu Severin, o organizaţie politicã localã pe care o conduce cu mult devotament şi responsabilitate. Implicarea sa în activitatea de partid a fost una pe cât de susţinutã, pe atât de încununatã de succese politice şi electorale.
PSD Severin, cea mai puternicã organizaţie localã

Aportul preşedintelui Marius Screciu în cadrul PSD Drobeta Turnu Severin a fostul unul semnificativ. Dovada implicãrii eficiente şi responsabile a sa în activitatea politicã a organizaţiei municipale o reprezintã succesele electorale înregistrate în ultimii ani, în mod deosebit pe parcursul anului 2014, când au existat douã tipuri de scrutinuri: alegerile europarlamentare şi cele prezidenţiale. În ambele alegeri, PSD Drobeta Turnu Severin, condus de Marius Screciu, s-a clasat pe primul loc, obţinând procente net superioare celorlalte partide. Meritul lui Marius Screciu a fost acela cã a ştiut sã mobilizeze propriul electorat social-democrat, dar şi sã se constituie în liderul autentic, incontestabil, al PSD Drobeta Turnu Severin, fiind, practic, port-stindardul acestei formaţiuni politice locale. De asemenea, Marius Screciu a avut abilitatea politicã necesarã de a pãstra unitã organizaţia PSD Severin, de a insufla în rândul acesteia sentimentul victoriei şi de a crede în potenţialul ei politic. Toate acestea aratã cã Marius Screciu este, într-adevãr, liderul politic de anvergurã, un preşedinte providenţial pentru PSD Drobeta Turnu Severin, un om politic care a înţeles şi şi-a asumat pe deplin rolul sãu de lider de organizaţie.
O pierdere pentru Primãria severineanã
Ca urmare a rezultatelor electorale foarte bune, Marius Screciu a fost ales în vara anului 2012, dupã scrutinul local, în funcţia de viceprimar al municipiului Drobeta Turnu Severin. Şi-a exercitat mandatul pânã la începutul acestui an, când, în urma unor jocuri politice imorale, a fost îndepãrtat din conducerea administraţiei publice severinene. Cât timp a fost viceprimar, Marius Screciu s-a implicat cu suficientã responsabilitate în problematica localã, încercând şi chiar reuşind sã rezolve multe dintre problemele comunitãţii şi ale cetãţenilor. A primit demiterea sa din funcţie cu multã demnitate, înţelegând cã decizia colegilor sãi consilieri trebuie respectatã, oricare ar fi fost resortul care a stat în spatele îndepãrtãrii sale. Evident, schimbarea sa din funcţia de viceprimar a constituit o pierdere pentru Primãria severineanã, întrucât Marius Screciu şi-a exercitat cu responsabilitate şi competenţã atribuţiile conferite de statutul de viceprimar. În noua calitate, aceea de consilier local, poate fi la fel de util comunitãţii locale, deoarece şi din aceastã posturã poate iniţia proiecte de interes local, poate avea orice iniţiativã care sã priveascã dezvoltarea localã, ceea ce a şi fãcut în câteva rânduri de când nu mai deţine funcţia de viceprimar. Ceea ce este definitoriu pentru Marius Screciu este faptul cã, indiferent ce funcţie a deţinut în administraţia publicã localã, a fost tot timpul preocupat sã vinã cu iniţiative de interes local.

Poate organiza eficient PSD Severin
În momentul de faţã, Marius Screciu se gãseşte într-o posturã foarte favorabilã. Fãrã a mai avea responsabilitatea funcţie de viceprimar, poate sã se ocupe mai mult de PSD Drobeta Turnu Severin. Organizaţia politicã pe care o conduce necesitã o atenţie deosebitã în perspectiva alegerilor locale de anul viitor, iar Marius Screciu este capabil de acest efort politic pentru a întãri cea mai mare organizaţie a PSD Mehedinţi, astfel încât sã fie pregãtitã pentru viitorul scrutin local şi sã obţinã scorul electoral propus. De asemenea, Marius Screciu are timp şi pentru întâlniri şi discuţii cu cetãţenii municipiului pentru a vedea problemele reale cu care aceştia se confruntã. Nu în ultimul rând, Marius Screciu îşi poate pregãti o eventualã candidaturã pentru funcţia de primar al municipiului Drobeta Turnu Severin la alegerile de anul viitor, perioadã suficientã pentru a adopta şi o strategie electoralã eficientã, câştigãtoare. Evoluţiile de pe scenã politicã localã, scandalurile în care sunt implicaţi unii politicieni şi aleşi locali, îi deschid un culoar favorabil pentru victorie. Dacã va ştii sã gestioneze capitalul de imagine pe care singur şi l-a construit, dar mai ales dacã se va defini ca un politician credibil şi serios, susţinut de cea mai puternicã organizaţie politicã localã, Marius Screciu pleacã cu prima şansã în câştigarea postului de primar al municipiului Drobeta Turnu Severin, la scrutinul local de anul viitor.

Tags: ,

About autor