„Viitorul meu se leagã de acest oraş – Drobeta Turnu Severin”

Interviu cu Andrei Stănişoară, consilier municipal severinean
Reporter: Domnule Andrei Stãnişoara, sunteţi consilier municipal severinean. În ce mãsurã v-aţi implicat pentru a veni cu iniţiative privitoare la comunitatea localã.
Andrei Stãnişoarã: Sunt severinean şi este normal sã mã intereseze tot ceea ce se întâmplã cu oraşul în care trãiesc. Tocmai pentru cã fac parte din Consiliul Local m-am implicat în nenumãrate rânduri în iniţiative care au vizat comunitatea localã. Aş putea sã amintesc doar una dintre ele, de exemplu, alãturi de colegii din Consiliul Local m-am luptat pentru un preţ scãzut al gigacaloriei. Trebuie sã ţinem cont de particularitãţile economice ale oraşului şi sã ne gândim întotdeauna la oameni. Dacã ei nu o duc bine, oraşul, cu tot ceea ce reprezintã el, nu o duce bine.
Reporter: Datã fiind conjunctura politicã actualã a Consiliului Local, credeţi cã aveţi sprijinul necesar pentru ca propunerile dumneavoastrã sã fie susţinute şi votate?
Andrei Stãnişoarã: Cum ştiţi eu mi-am asumat rolul de independent. Am considerat cã la ora actualã acesta este statutul care mã reprezintã. Tocmai de aceea fac parte din grupul consilierilor independenţi în cadrul Consiliului Local al municipiului Drobeta Turnu Severin. Grupul consilierilor indenpendenţi este unul puternic şi ne sprijinim de fiecare datã unul pe celãlalt. Drept urmare, aş putea spune cã fiecare iniţiativã a consilierilor indenpendenţi poate fi susţinutã şi votatã.
Reporter: Aveţi ceva sã vã reproşaţi în calitate de consilier local, aţi fi putut face mai mult şi nu aţi beneficiat de sprijinul necesar?
Andrei Stãnişoarã: Desigur, în politicã şi în administraţie, tot timpul este loc de mai bine. Eu nu sunt genul de om care sã mã uit în trecut, în permanenţã. Cred cu tãrie într-un viitor mai bun şi sunt convins cã şi noi, oamenii, ca sã putem evolua, trebuie sã ţinem cont doar de experienţele pozitive.
Reporter: Cum comentaţi situaţia actualã din Consiliul Local, dupã alegerea unor noi viceprimari?
Andrei Stãnişoarã: Cu cei doi viceprimari am lucrat în diferite momente, îi cunosc, nu am foarte mari necunoscute în privinţa lor. Iar despre situaţia actualã din Consiliul Local nu am foarte multe de comentat. În politicã se întâmplã transformãri în permanenţã. Este, dacã îmi permiteţi o descriere plasticã, un pãmânt tânãr, într-o continuã prefacere.
Reporter: Faceţi parte din generaţia tânãrã de politicieni. Cum vedeţi dumneavoastrã implicarea în activitatea politicã sau care ar trebui sã fie viziunea unui tânãr politician?
Andrei Stãnişoarã: Eu sunt un exemplu de implicare în politicã. Am convingerea cã tinerii sunt capabili sã-şi decidã destinul şi au capacitatea de a asimila experienţe care sã le dea forţa sã-şi asume provocãrile lansate de politicienii cu state vechi. Eu cred într-o Românie liberã şi democraticã, într-o ţarã stabilã, în care valorile sunt respectate. Pentru a ajunge acolo, trebuie sã ne asumãm anumite responsabilitãţi, sã avem încredere în noi şi sã ne comportãm cu decenţa şi respectul cuvenit pentru lege.
Reporter: Intenţionaţi sã rãmâneţi şi în viitor activ în cadrul administraţiei publice locale?
Andrei Stãnişoarã: Aşa cum v-am spus mai devreme, sunt interesat de ceea ce se întâmplã cu oraşul în care trãiesc. Viitorul meu se leagã de acest oraş – Drobeta Turnu Severin. Prin urmare voi fi activ şi pe viitor pe scena administrativã.
Reporter: Veţi candida şi la alegerile locale de anul viitor pentru funcţia de consilier local?
Andrei Stãnişoarã: V-am spus cã voi rãmâne activ pe scena politicã şi administrativã. Îmi doresc sã fim cu toţii sãnãtoşi pânã anul viitor, an care, probabil, va fi unul al provocãrilor. Nu ştim ce va fi mâine, dar peste un an.
A consemnat Mircea Popescu

Tags: