De Moş Nicolae, la Muzeu, deţinuţii au uitat pentru câteva ore de problemele lor

Vineri, 5 decembrie 2014, la Muzeul Hidrocentralei Porţile de Fier I de la Gura Vãii, a avut loc un eveniment stabilit în urma unui protocol de colaborare între Muzeul Regiunii Porţilor de Fier şi Penitenciarul Drobeta Turnu Severin.
În baza acestui protocol, 10 persoane private de libertate, cu vârsta cuprinsã între 18 şi 21 de ani, au avut ocazia sã viziteze Muzeul Hidrocentralei şi sã cunoascã câteva aspecte legate de zona Porţile de Fier, din punct de vedere istoric, natural şi etnografic.
Din declaraţia unui deţinut „Mi-se pare interesant cã pot dobândi cunoştinţe noi, într-o perioadã grea a vieţii mele şi mulţumesc Penitenciarului cã mi-a dat posibilitatea sã vizitez acest muzeu”. Am înţeles cã muzeul îi poate ajuta pe aceşti tineri sã uite pentru câteva ore de problemele lor şi sã-i introducã într-o lume „aparte” în care unii dintre ei nu au mai pãşit, poate, niciodatã.
Pentru cã evenimentul a avut loc în ajun de Moş Nicolae, deţinuţii au primit, din partea Muzeului Regiunii Porţilor de Fier, un cadou care sã le mai „îndulceascã” sãrbãtorile de iarnã.

Tags: