PNL Mehedinţi mizeazã pe scorul naţional de 20-25% la alegerile europarlamentare

„Sunt într-o vizitã fireascã, ca în mai toate filialele partidului, şi sunt convins cã ne vom atinge şi ţinta la alegerile din 25 mai. Contrar tuturor, cred cã vom depãşi lejer 25%”, declara Marian Petrache în cadrul conferinţei de presã, de la finalul Delegaţiei Permanente.
„Mã bucur cã sunt pe lista PNL, mulţumesc tineretului care m-a sprijinit sã fiu pe poziţia 8 pe aceastã listã. Ca şi candidat vã pot spune cã am 16 colegi care au fost selectaţi în urma unui proiect naţional desfãşurat timp de 6 luni în care s-au înscris 52 de participanţi din 34 de filiale, şi, în urma unui concurs au fost selectaţi 16. Din aceşti 16 face parte şi colegul meu de la Drobeta Turnu Severin, Daniel Cîrjan”, declara şi candidata Claudia Benchescu.
„Suntem cu toţii echipa de candidaţi a PNL, ne aflãm în faza de pregãtire a campaniei electorale, probabil cã sãptãmâna viitoare se va da publicitãţii şi programul politic sub care candidãm, veţi vedea cã sunt lucruri importante pe care europarlamentarii liberali le-au fãcut în Parlamentul European. Sunt foarte multe realizãri pe care colegele mele, colegii care ne-au înlocuit le-au fãcut pentru România, pentru români, şi, de asemenea, avem foarte multe proiecte pentru perioada urmãtoare. În multe dintre directivele importante care s-au dezbãtut în aceşti ani în P.E. am avut un rol foarte activ, şi aici amintesc directiva transparenţei privind stabilirea preţurilor la medicamente şi includerea pe lista pentru medicamente compensate, extrem de importantã în aceastã perioadã, listã care ar trebui sã fie revizuitã; directiva privind studiile clinice, cercetarea, descoperirea de noi medicamente, programul de cercetare Orizont 20-20 şi mã voi lupta în P.E. ca universitãţi, institute de cercetare din România sã beneficieze de fonduri europene în domeniul sãnãtãţii şi multe altele. Foarte importante vor fi fondurile europene de care trebuie sã beneficiem în exerciţiul financiar în perioada 2014-2020 şi o atenţie imporantã trebuie acordatã fondurilor destinate sãnãtãţii. Vrem sã construim în România trei spitale regionale cu fonduri europene ceea ce va schimba mult în bine viaţa pacienţilor din aceste regiuni, unde se vor construi aceste spitale şi tot cu fonduri europene vrem sã facem 100 de centre de permanenţã, sã reabilitãm ambulatorii şi sã facem investiţii importante în spitalele judeţene. Existã numeroase oportunitãţi de informtizare în sãnãtate, avem deja peste 7 miloane de carduri de sãnãtate, în curând dosarul electronic va fi un proiect care va fi o realitate, iar lucrurile nu trebuie sã se opreascã aici. Trebuie sã folosim din plin fondurile europene pentru a eficientiza sistemul de sãnãtate din România”, sublinia şi Cristian Buşoi.
„Din ceea ce am remarcat şi din ceea ce cunosc va fi o mobilizare foarte bunã pentru ca aceşti doi oameni, Cristian Buşoi şi Claudia Bengescu, sã ne reprezinte cu cinste şi onoare pentru aceastã regiune şi acest judeţ. Problema absorbţiei fondurilor europene va fi o prioritate a celor doi şi cred cã în acest fel judeţului Mehedinţi îi va fi ceva mai bine în ceea ce înseamnã dezvoltarea economicã. Prestaţia viitorilor euro-parlamentari ai PNL va face în aşa fel încât judeţul Mehedinţi sã aibã alocãri mai bune, sã aibã parte de o cheltuire mult mai bunã şi mai eficientã a fondurilor europene. Vom aborda discuţii despre economia judeţului Mehedinţi, unde avem probleme acute, iar rolul PNL este sã fie unul eficient în continuare chiar dacã temporar ne aflãm în opoziţie. Aş vrea sã spun cã aceastã campanie electoralã sã fie una pozitivã, în folosul cetãţeanului, omul sã vadã foarte clar ce poate face un europarlamentar, un partid cu deschidere europeanã aşa cum este PNL. Sã nu ducem aceastã campanie într-o zonã cu performanţe absurde. Rezultatele pe care le va obţine PNL în 25 mai şi în luna noiembrie 2016 vor contrazice total gesturile domnului Tãriceanu”, declara şi deputatul liberal Viorel Palaşcã.

Tags:

About autor