NÃRAVUL GUVERNULUI ŞI BROK, AMPRENTATORUL DE ROMÂNI

C.N.A. a promis cã în 2014 va interzice reclamele unor medicamente. Bine ar fi dacã… Nu poţi urmãri un film sau o emisiune de la un capãt la altul fãrã „farmacia inimii”, fãrã pãcãlelile raftului de slãbit, fãrã colon help, artrostop, urinal, espuminsan şi alte şîpuri cu chimicale periculoase, pe care dacã eşti credul şi le consumi, ai şansa sã treci rapid de la „popamin” la „gropamin” şi apoi, „amin-amin”.
Cu sau fãrã reclamele împricinate, vieţile românilor vor rãmîne tot nişte roţi care se învîrt în gol, pe la urechea poporului român vor trece alte ghiulele anul acesta. Cum sã ne aşteptãm la schimbãri în bine, cînd Puterea de la Bucureşti pare un grup de neoameni veseli la minte, care bîntuie holurile spitalelor de „glumeţi”! Taxele şi scumpirile se vor îndrepta cãtre popor cu toate pînzele sus, iar viaţa în România va deveni şi mai imposibilã! Intrarea în noul an ne costã foarte mult.
Dupã bucuria sãrbãtorilor, vine dramatismul scumpirilor. Guvernul îşi pãstreazã nãravul din ultimii 24 de ani: gaze şi energie mai scumpe, amenzi mai mari, taxã pe stîlp, impozit forfetar şi primarii, fãrã restricţii la majorarea impozitelor locale. Şi rovinieta s-ar putea scumpi cu peste 60%. Fiind an electoral, cred cã îşi dau singuri în cap cu coada de la hîrleţ, dacã vor pune în mişcare majorãri semnificative de taxe şi impozite.
Statisticile demonstreazã cã în România, din 2005 şi pînã în prezent, alimentele s-au scumpit cu 54%, România fiind campioana scumpirilor în U.E., raportate la cele mai mici salarii şi cele mai mari şi mai numeroase taxe şi impozite. În „electoralele” din 2014, scandalurile, înjurãturile şi reproşurile, politice vor fi mai golãneşti decît cele din anii precedenţi, în condiţiile în care, P.N.L. şi P.S.D. vor rivaliza pentru funcţia supremã în stat, dar şi pentru a acapara un numãr cît mai mare de mandate la Bruxelles.
D.N.A., S.R.I. şi S.I.E. au mai mult de lucru în toatã fojgãialã operaţiunilor. Nu-şi permit sã ţinã mîinile în buzunar. Îşi vor oferi disponibilitãţile, dacã luãm în considerare numãrul mare de politicieni cu dosare penale, cãrora D.N.A. le-ar putea da adunarea. Sau poate, nu. Vor pãstra dosarele sub cheie pînã dupã prezidenţiale, cînd, precum se obişnuieşte pe la noi, serviciile secrete şi justiţia vor lustrui bocancii chiriaşului de la Cotroceni. Cum legea prevede plafoane de cheltuieli pentru fiecare „catindat” în funcţie de postul vizat, iar cheltuielile la negru sînt depãşite în mod constant, spectacolul va debuta cu acuzaţii din partea ambelor tabere. Se vor jura cã n-au dat niciun sfanţ în plus faţã de cît prevede legea.
La final, rãmîne ca-n tren, pentru cã nãravul mitei electorale a fost acceptat pe tãcute. Legea spune cã oferirea de bani, bunuri ori alte foloase în timpul campaniei electorale, în scopul de a determina alegãtorul sã voteze sau sã nu o anumitã listã de candidaţi ori un anumit candidat, constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.
Practic, în campania electoralã existã corupţie, dar nu şi corupţi. Aşa cã, atenţie, tot pe ãştia sã-i votaţi! Vã sînt tare dragi, deşi v-au îndatorat pînã la moarte şi dupã.
Potrivit ziarului Capital, Statul s-a împrumutat anul trecut pe spinarea românului cu 14 miliarde de euro, însã nivelul de trai şi puterea de cumpãrare au scãzut dramatic. Şi n-au de gînd sã se opreascã nici în 2014. România va mai împrumuta aproximativ 1,2 miliarde de euro în ianuarie. Probabil vor cumpãra porci fosforescenţi, creaţi de cercetãtorii de la Universitatea de Agriculturã din China de Sud, care au reuşit aceastã performanţã insolitã prin injectarea unei proteine fluorescente, extrasã din ADN-ul unor meduze, în embrionii de porc, obţinînd în laborator purceluşi care strãlucesc în nuanţe de verde. Speculaţiile financiare şi corupţia înaltã au dus la creşterea numãrului de miliardari în lume, de la 810 la 2.170 în 2013. Averea lor s-a dublat în perioada crizei financiare, aceasta fiind mai mare decît cea a oricãrei ţãri, excepţie fãcînd S.U.A. şi China, raporteazã C.N.B.C.
Pe final, sã facem cunoştinţã cu neamţul care a propus amprentarea românilor imigranţi în Germania! O fi lupul moralist creştin-democrat, dar nu-i deloc uşã de bisericã. Europarlamentar din 1980, membru al Partidului Popular European, Elmar Brok s-a scãldat în cîteva valuri de scandal care i-au mototolit imaginea. Fost ziarist în presa scrisã şi radio, Brok a sãrit în funcţia de vicepreşedinte al Grupului media Bertelsman, de unde a fãcut lobby pentru acesta, afirmînd cã este doar un hobby. De aici i-a rãmas porecla de hobbyst, fiind anchetat în Parlamentul European pentru cã a cenzurat unele investigaţii jurnalistice în Germania. O fostã liderã a organizaţiei feministe „FEMEN” l-a acuzat pe Brok, anul trecut la Strasbourg, de recurgerea la serviciile unor prostituate din Ukraina. Amprentatorul de români este în acelaşi grup parlamentar cu Monica Macovei.
Vedeţi pe unde îşi vîrã Sarsailã coada în treburile românilor?
Maria Diana Popescu, Agero
www.agero-stuttgart.de

Tags: