Popescu a pus batista pe ţambalul lui Duicu

PNL, prin vocea (sic!) lui Virgil Daniel Popescu, a solicitat conducerii USL Mehedinţi convocarea unei întâlniri, ca sã vadã poporul votant al Severinului şi Mehedinţiului cã divorţul nu mai e la modã decât în cuplul Bianca Drãguşanu-Victor Slav, acolo unde jartiera s-a lãrgit de mult şi se vede, de departe, pãrul de pe picioarele mirilor. Prompt, Adrian Duicu s-a conformat şi a hotãrât ca respectiva întâlnire sã aibã loc în biroul de la Consiliul Judeţean, pentru cã „ãsta nu e un birou al lui Duicu personal, e un birou politic, sã nu existe speculaţii pe urmã cã ce cautã toate partidele în biroul lui Duicu”.
Şi au cam fost toate partidelke – din USL – în biroul lui Duicu, adicã PSD a fost cu Duicu şi Marius Screciu, PC a fost cu Alin Budulan, Nicu Tudorescu şi Claudiu Dumitrache, UNPR a fost cu Alin Nicolicea şi Alin Ghiciulescu (cel care l-a anunţat pe Nicolicea sã vinã mai repede, sã nu carecumva sã-nceapã Duicu sã soarbã din cafea cã pe urmã nu-i prieşte!), cã alţii nu mai are, iar PNL a fost cu Virgil Popescu şi şeful de grup al consilierilor judeţeni, un ilustru necunoscut al cãrui nume nu mai conteazã. N-a fost Daniel Cîrjan, preşedintele PNL Drobeta Turnu Severin. O fi fost plecat, sãracul, la studii politice, ca sã nu mai zicã lumea cã nu-i copt la cap, minte şi trup pentru o aşa funcţie politicã.
N-am înţeles, totuşi, ce-a cãutat poetul ca acidul sulfuric al USL Mehedinţi, Victor Rusu, ori te pomeneşti cã l-a primit Duicu înapoi în PSD şi l-a fãcut trezorier la organizaţia pensionarilor!
În fine, dupã strângerea combatanţilor, a urmat discursul de „gazdã” al lui Adrian Duicu: „Aceasta este prima întâlnire pe care o avem în acest an ca USL, suntem cu toţii prezenţi la masã, şi asta confirmã faptul cã USL la Mehedinţi este unit şi indiferent de disputele personale sau politice pe care le avem putem vorbi de unitate pentru cã împreunã am câştigat alegerile locale, parlamentare, la care credeau foarte mulţi cã nu vom scoate toţi parlamentarii şi cu siguranţã în viitor aşa cum pe plan naţional putem vorbi de o unitate solidã, care sã meargã înainte. Ce ne va despãrţi vor fi alegerile europarlamentare, pentru cã e firesc, fiecare parte dintr-o familie politicã e separatã şi e firesc sã mergem separat, dar cu siguranţã la prezidenţiale vom fi împreunã, iar candidatul pe care-l dã USL va fi susţinut pentru ca sã câştige USL. Acum şi la PNL este o conducere statutarã, sunt aşezaţi politic vorbind şi cred cã e binevenitã aceastã întâlnire solicitatã de ei având în vedere problemele sensibile cu care se confruntã judeţul. Le cunoaştem cu toţii, din punct de vedere economic al strategiei de dezvoltare al judeţului şi din 2014 trebuie sã fim pregãtiţi sã le rezolvãm. Cred cã suntem nişte oameni responsabili indiferent de disputele personale, interesul cetãţenilor trebuie sã fie pe primul loc, este un exemplu de maturitate politicã pe care l-am dat având în vedere responsabilitatea majorã pe care o am. Sunt discuţii care trebuie discutate, cer şi sprijin pentru cã pe media nu trebuie sã mai aibã loc dispute, cetãţeniii sunt sãtui de tot felul de dispute pe media, important este sã ieşi pe televizor şi sã spui ce aduci pentru judeţul tãu. Pentru cã vreau ca la sfârşitul lui 2016 judeţul sã nu mai fie cotat ca judeţele de coadã şi sã ajungem undeva la mijlocul clasamentului, cel puţin. (…) Ca adversar politic sã omorâm adversarul politic eu zic cã adversar politic nu mai existã, toţi duşmanii din PSD, PNL sunt aliaţi acuma, adversarul a dispãrut, rãmâne competiţia între partide“, declara Adrian Duicu, copreşedinte USL.
Dupã care a ţinut şi Virgil Popescu sã-şi exprime punctul de vedere: “Am solicitat aceastã întâlnire pentru o deschidere cãtre PSD, sã relansãm dialogul la nivelul USL Mehedinţi şi sã facem sã funcţioneze local cum e la nivel naţional. Cetãţenii vor avea de câştigat din asta. Vreau ca la nivelul USL Mehedinţi sã nu mai avem dispute, vreau ca totul sã funcţioneze normal, cred în dialog şi ar fi bine sã ne vedem de douã ori pe lunã în viitor“.
Nicu Tudorescu, de la PC, a venit şi el cu pretenţii, cã tot era masã plinã cu cafele şi bunãdispoziţie. Bine c-a lipsit Dan Trancotã, cã se pupau “beligeranţii” de nu mai apucam sã scriem, cã-nchideam ediţia!
“Îl felicit pe Virgil Popescu pentru reuşita de la alegeri din PNL Mehedinţi şi pentru noua funcţie de secretar de stat. Cel mai important lucru în acest moment este sã ne ţinem promisiunile pe care le-am fãcut în alegerile locale şi parlamentare. Avem probleme economice în judeţ şi trebuie sã ne axãm pe aceastã problemã. Se apropie alegerile europarlamentare şi în calitate de preşedinte al PC mi-am propus ca la aceste alegeri sã fim în judeţul Mehedinţi partidul nr. 2”, sublinia Nicu Tudorescu, aşa cã Virgil Popescu degeaba a fãcut “gãlãgie” pe la Bucureşti, cã tot pe locul 3 o sã fie!
“Domnule preşedinte, înţeleg cã este vorba de o normalitate care aratã unitate”, declara şi Alin Nicolicea, vãdit surprins cã stã-n capul mesii, în partea cealaltã, adicã se uita Duicu-n ochii lui ca sã vadã ce o fi dincolo de… Galaxy, probabil!
“Cum e nea Victore? Nici dumneata nu mai înţelegi nimic!”, l-a interpelat, la un moment dat Adrian Duicu pe Victor Rusu.
Ba, sã ne scuzaţi, cine are capacitatea de înţelege, înţelege tot. Şi anume faptul cã demersurile lui Marcel Vela şi Virgil Popescu la Bucureşti, împotriva stilului dictatorial de conducere al lui Duicu au dat roade, şi, ca atare, Duicu s-a vãzut nevoit, urecheat fiind de la Bucureşti, sã mimeze, de faţã cu presa localã, o eventualã “Pace de la Severin”. Poate cã nu scârţâie nimic în USL la ora actualã, dar Duicu pierde teren pe zi ce trece.
Staţi aproape, cã o sã vã ţinem la curent cu multe altele, vizavi de ceea ce se întâmplã în PSD. Cã-n celelalte partide ale USL nu se întâmplã nimic. Tac, şi bine fac. Dupã care abia aşteaptã o cafea. De la Duicu…

Tags: , ,

About autor