„Craiovele” deschid „balul” pe „Municipalul” severinean

Rãmas fãrã CS Turnu Severin, echipa desfiinţatã de indolenţa factorilor locali, municipiul de la Dunãre va fi prezent totuşi pe harta fotbalului românesc, prin prisma Universitãţii Craiova, club care îşi va disputa meciurile de acasã pe arena de 20.000 de locuri. În primul meci de pe Stadionul „Municipal”, jucãtorii antrenaţi de Nicolo Napoli vor întâlni, pe 14 septembrie, în etapa a II-a, pe CSU Craiova, club înfiinţat de Primãria din Bãnie, alãturi de patronul Laviniu Beze, un potent om de afaceri, originar din Vânju Mare, care a obsolit Liceul Traian din Drobeta – Turnu Severin. Stabilit în prezent în Bucureşti, Beze e preşedintele Asociaţiei Investitorilor de pe Piaţa de Capital!

Altfel, noul sezon al Ligii a II-a debuteazã pe 7 septembrie, iar turul se terminã pe 2 noiembrie, dar în 2013 se vor disputa şi 5 etape din retur. În primãvarã, dupã încheierea sezonului regulat, se va juca în sistem play-off şi play-out, pentru promovare (locurile 1-6), respectiv evitarea retrogradãrii (locurile 7-12).

Printre pretendentele la promovare se aflã ASA Târgu Mureş, cele douã echipe ale Craiovei, dar Oltenia va lupta pentru Liga I şi cu echipele din Slatina şi Râmnicu Vâlcea. Echipele din Bistriţa, Mioveni, Oradea sau Reşiţa nu sunt nici ele de neglijat.

Tags: