Realitatea politicã mehedinţeanã

De ce tace Traicu?

    O ştire de ultimã orã ne spune cã sediul central al R.A.A.N a fost scos la licitaţie pentru recuperarea unei datorii pe care R.A.A.N o are la o societate severineanã. Veţi spune cã o asemenea ştire nu se încadreazã la rubrica realitatea politicã. Aşa este, cel puţin formal, nu se încadreazã. Dar consecinţele, şi poate chiar cauzele, se încadreazã. Politicul a dictat în anii din urmã toate numirile la vârf în cadrul R.A.A.N. Aşa cã tot politicul ar trebui sã dea socotealã. Cum se explicã datoriile uriaşe pe care RAAN le-a acumulat în perioada în care PNL, apoi PDL erau la guvernare şi pãstoreau Regia? Circulã déjà zvonul cã din toamnã R.A.A.N. îşi închide porţile. Decontul acestei situaţii  îl va plãti însã, în bunã mãsurã, PSD, cu un prejudiciu de imagine imens. Situaţia R.A.A.N. e dramaticã şi nimeni nu spune lucrurilor pe nume pânã la capãt. Încã aşteptãm pe aceastã temã o ieşire publicã a deputatului PSD de Severin, Rodin Traicu, pe care mulţi din cadrul R.A.A.N l-au votat în speranţa unei rezolvãri a situaţiei. Doar Rodin Traicu a lucrat mulţi ani acolo şi ştie foarte bine situaţia. De ce tace Traicu?

 Iar vom avea alegeri la PNL

    De data aceasta pentru şefia organizaţiei judeţene, rãmasã fãrã Liviu Mazilu, sub interimat.  Dupã ce la organizaţia severineanã lucrurile au fost déjà tranşate în favoarea grupãrii Cârjan-Vela-Stãnişoarã, sunt mici şanse sã mai aparã surprize.

Chestiunea pare tranşatã definitiv în favoarea grupãrii amintite. Dar în PNL, ne-am obişnuit déjà, mai nimic nu e sigur.

Tags: