N-AŢI FÃCUT NIMIC PENTRU NAŢIUNEA ROMÂNÃ!

Ori şeful C.I.A., John Brennan a încurcat intrãrile în palate, ori noile structuri de la Washington, schimbîndu-şi poftele, trec pe plan secund Palatul Cotroceni. Cînd un puternic al planetei vine în România pentru o întîlnire secretã (neobişnuit sã vinã muntele la Mahomed), nu-i deloc a bunã. Nu bãtea el drumul pînã la Bucureşti sã ne informeze personal cã Rusia refuzã sã-şi retragã muniţiile şi trupele din Republica Moldova. Ştiind cã în 1999, la Istambul, Rusia s-a angajat oficial cã va retrage trupele de pe teritoriul Republicii Moldova. Sã fi venit sã-l convingã pe premier sã mãrturiseascã despre trocul cu Merkel?

Hai sã aflãm ce-au vrut americanii de la noi la întîlnirea secretã. Cã de dat, nu vin niciodatã sã ne dea. Ba da! Ne-au dat pentru 600 mil. euro avioane din timpul Rãzboiului Rece, ajunse la venerabila vîrstã de 30 de ani. La mîna a treia, desigur (fiecãrei mîini revenindu-i cîte un deceniu). Prima datã au fost în dotarea Pazei de Coastã din S.U.A., apoi la portughezi, iar acum N.A.T.O ni le vinde nouã ca în bancul acela: „Nu cumperi o raţã”? Portughezii vor avea avioane noi de luptã americane, noi vom da bani grei pe sicriele zburãtoare F16, folosite de ei. Nici piste adecvate nu avem mãcar. Abia în 2015 vor ajunge în ţarã „zburãtoarele” rablagite de alţii, însã prima tranşã de 97 milioane de euro va fi achitatã anul acesta. Restul, eşalonat în urmãtorii 4-5 ani.

Mai simplu spus, dãm banii dinainte, iar portughezii le vor folosi în continuare. Fabricate pe vremea preşedintelui Reagan, avioanele au fost dãruite portughezilor în schimbul utilizãrii de cãtre americani a bazei aeriene Lajes din Insulele Azore. Nouã ce ne-au dat americanii pentru bazele Deveselu şi Kogãlniceanu? Ştiu şi copiii de grãdiniţã cã n-am primit nimic, ştiu şi de ce politicienii postdecembrişti s-au angajat în gînguritul acesta comun al robilor, periculos şi penal. Au în mînecã asul de treflã – banul public, se cred un fel de „guru” al societãţii, luîndu-şi în serios joaca murdarã! În mintea lor, fiecare crede cã e un Cristofor Columb, primul socialist, potrivit unei glume, care nu ştia unde merge, habar n-avea unde se aflã şi toate acestea pe banii contribuabililor. La fel şi greii planetei, Putin, Obama, Merkel, Hollande şi Cameron, s-au jucat la masa G8 de-a pîr-poc cu armamentul pentru Siria, Afganistan, Irak şi ţãrile beligerante! Criza n-avea cum sã-i afecteze. Pentru puternicii planetei a fost o manã cereascã. Au profitat din plin şi profitã în continuare. Au dat cu „doctrina şocului” şi cu austeritatea, întreţinînd artificial o crizã binefãcãtoare lor. De aceea nici nu se grãbesc cu soluţiile. Chiar credeţi cã nu se gãseau soluţii rapide de cîrpire a sistemului financiar? De cîţi ani au nevoie sã le gãseascã, cînd, vorba ceea, alţii schimbã peste noapte Constituţia? În ce priveşte tema „promovãrii creşterii economice şi crearea de locuri de muncã”, înghiţitã nemestecat la masa G8, ea fiinţeazã de cînd existã capitalismul pe pãmînt.

Altceva aşteptam de la G8. Mãsuri urgente de eradicare a sãrãciei şi corupţiei. Creşterea salariilor, a pensiilor, a nivelului de trai, confiscarea averilor nejustificate, închiderea miilor de bãnci care fraudeazã omul, reducerea salariilor de milioane de euro ale celor din sistemul financiar şi, evident, decimarea armatelor de politicieni şi funcţionari publici, de prisos ca nişte larve parazite.

Revenind la masa G8, unul din subiectele fierbinţi a fost dezvoltarea cercetãrii. Neapãrat pe pãmînt românesc. Adicã la Mãgurele. Cu asigurarea cã cele douã lasere ultra-performante, care vor dezvolta fiecare puteri de ordinul a zece milioane de miliarde de waţi şi o facilitate de tip sursã de radiaţie, care va genera energii de cuantã de pînã la 19 mega-electroni volţi, va avea doar scop „casnic”. Nu-i aşa? Altfel cum gãzduim noi cu naivitate un Centru de cercetare al U.E., cu structuri unice la nivel mondial? Noi, gospodinele avem nevoie de roboţi de bucãtãrie din antimaterie. Cine sã creadã cã, printre altele, nu are scop militar şi cã nu existã niciun pericol? Dacã era inofensiv, era plasat în Anglia, în Germania sau în Franţa.

Cum scopul şi gradul de periculozitate existã, au aruncat pisoiul în curtea noastrã. În loc sã se orienteze spre proiectul inginerului iranian Keshe, oferit gratuit statelor interesate (un generator de energie din plasmã – energia cosmicã), am fost ajutaţi sã construim interesul altora în defavoarea noastrã. Împotriva lui Keshe se situeazã toţi producãtorii de energie convenţionalã, care ar rãmîne fãrã biberon, dar, se pare, viitorul va aparţine energiei cosmice. Profitorii lumii ne ţin, cã aşa vor ei, în continuare în întuneric, pentru cã aplicarea metodei i-ar lãsa fãrã un os de ros sau osie la car. Poporul rabdã de foame ca sã-şi plãteascã din mizeriile de retribuţii birurile şi datoria externã, iar statul îi bagã pe gît, prin convenţii şi tratatele la minut, semnate pe genunchi, alte soiuri de jafuri: F16, super-lasere, scuturi antirachetã et caetera. Trage cineva la rãspundere statul, instituţie în slujba cetãţeanului prin definiţie, pentru violarea dreptului la viaţã? Nu sînt locuri de muncã, salariile sînt umilitor de mici. De nevoie, „second hand” a ajuns magazinul de bazã al românului, care nu-şi poate întemeia o familie, pentru cã nu are unde locui, dar s-o mai şi hrãneascã. Este condamnat la şomaj sau pãrãsirea Ţãrii, în cãutarea unui loc de muncã.

„Dragi” politicieni, românii s-au sãturat de ignoranţa, imoralitatea şi agresivitatea voastrã! N-aţi fãcut nimic pentru naţiunea românã! Nu aveţi soluţii pentru cã nu vreţi! Nu aveţi proiecte pentru Ţarã, ci pentru voi! Îi tot daţi înainte cu majorãri de preţuri, taxe, impozite, biruri. Sã nu ştiţi voi cã aceasta e calea spre faliment? Cã într-o zi vom ajunge la capãtul drumului? Exclus.

Maria Diana Popescu, Agero www.agero-stuttgart.de

Tags: