Peste 500.000 de euro pentru proiectul Insulei Şimian

Vineri, la Consiliul Judeţean Mehedinţi, a fost semnat contractul de finanţare pentru proiectul “Studiu de fezabilitate şi Proiect Tehnic pentru îmbunãtãţirea infrastructurii turistice din zona Insulei Şimian”, proiect ce urmeazã sã fie implementat pe o perioadã de 16 luni, în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalierã România-Bulgaria 2007-2013.

Parteneri în acest proiect sunt Consiliul Judeţean Mehedinţi şi municipalitatea Dimovo, districtul Vidin, Bulgaria, iar valoarea totalã a proiectului este de 522.000 de euro. Din partea Biroului Regional pentru Cooperare Transfrontalierã Cãlãraşi pentru graniţa România Bulgaria a fost prezent la Drobeta Turnu Severin, pentru semnarea contractului, directorul executiv Nicoleta Mincu. Prin acest proiect se urmãreşte susţinerea dezvoltãrii infrastructurii şi facilitãţilor turistice în Insula Şimian – un produs turistic transfrontalier, punerea în valoare a moştenirii culturale şi a resurselor naturale cu potenţial turistic în Insula Şimian şi promovarea comunã a potenţialului turistic al Insulei Şimian, ca destinaţie turisticã româno-bulgarã atractivã.

Dupã finalizarea acestui ,,prim” proiect, rãmâne însã ca autoritãţile judeţului sã gãseascã surse de finanţare pentru ca Insula Şimian sã devinã un obiectiv turistic. Dupã semnarea proiectului pentru Insula Şimian, a mai fost ,,parafat” un proiect între Colegiul Tehnic ,,Decebal” şi Liceul ,,Simeon Veliki” din Vidin, prin care se urmãreşte crearea unei ,,punţi culturale” între elevii celor douã unitãţi de învãţãmânt.

 

Tags: ,