Au pãtimit pentru egal

Echipa severineanã a smuls un punct cu Petrolul Ploieşti şi a rãmas neînvinsã pe propriul teren în retur. Deşi scorul de 2-2 i-a apropiat la trei puncte de linia salvãrii de la retrogradare, fotbaliştii antrenaţi de Ionel „Jerry” Gane n-au avut prea multe motive de bucurie dupã acest rezultat de egalitate. Federaţia a înştiinţat CS Turnu Severin cã nu a obţinut licenţã pentru Liga I, iar jucãtorii echipei-gazdã, afectaţi şi de faptul cã nu au primit nici mãcar o restanţã înainte de Paşte, s-au vãzut conduşi încã din minutul 8, când Bokila a strecurat balonul printre picioarele lui Panagopoulos. Portarul grec s-a revanşat peste un sfert de orã şi a respins în barã şutul lui Marinescu. Introdus în teren în locul fundaşului Durimel, accidentat, atacantul Thomas a egalat, în minutul 32, din pasa lui Neacşa.

Dominatã în prima reprizã, echipa severineanã a evoluat mai curajos dupã pauzã, dar s-a vãzut din nou condusã, în minutul 72, dupã superbul gol izbutit de Hamza. În minutul 88, Stoica a restabilit egalitatea şi a arãtat semne obscene cãtre tribuna oficialã! „Nu erau pentru spectatori, ci erau adresate autoritãţilor locale, care ne-au lãsat fãrã bani şi de Paşti!”, a explicat Dorel Stoica ieşirea sa necontrolatã, care i-a nedumerit pe mulţi dintre cei 3000 de spectatori prezenţi în Sâmbãta Mare la meciul de la Stadionul Municipal. Mult mai calm a fost antrenorul Gane, care a tras însã un semnal de alarmã. „Un punct mare, care e ca o victorie pentru noi. Bãieţii sunt de admirat pentru modul cum s-au dãruit pe teren. Au restanţe de trei – patru luni şi e greu sã rãmâi conectat la joc. Trebuie sã avem o discuţie cu conducerea clubului, fiindcã s-a depãşit orice limitã. Jucãtorii au fost foarte iritaţi de faptul cã nu au primit nici mãcar o parte din restanţele promise. Nu poţi sta cu 300-500 de euro, cât au primit în acest retur. Am luat doar o primã, de 250 de euro, dupã victoria cu Iaşi. Din cauza restanţelor, în iarnã s-au pierdut majoritatea jucãtorilor”, a precizat antrenorul Gane.

Printre cei cinci componenţi care au mai rãmas în iarnã la malul Dunãrii se aflã şi Adrian Olah. Fostul jucãtor de la FC Naţional, Poli Timişoara, „U” Cluj şi Unirea Alba Iulia a spus nu s-a mai confruntat în cariera sa cu o situaţie similarã ca la CS Turnu Severin, echipã de care n-a vrut sã se despartã în iarnã, deşi putea deveni liber de contract. „Supãrarea noastrã e mai veche. Nu am mai întâlnit niciunde probleme ca la Severin. „Nu se mai poate aşa. Eu nu mi-am depus în iarnã memoriu ca sã devin liber şi  le-am transmis conducãtorilor cã vreau sã rãmân la echipã. Mi-au promis cã nu vor mai fi probleme, dar situaţia e la fel ca cea din tur”, a spus Olah. În cazul în care nu vor primi o parte din bani, jucãtorii ameninţã cã nu vor face deplasarea la CFR Cluj, pentru meciul programat joi, de la ora 17.

Soarta echipei de fotbal pare astfel pecetluitã înainte de încheierea campiona-tului. De altfel, şi oficialii clubului par resemnaţi, deşi au fãcut recurs la decizia iniţialã a FRF.  „Nu ştim ce şanse avem la recurs, fiindcã nu sunt bani la club. Sunt mai mult de patru echipe care au probleme cu licenţa, astfel cã vom solicita în scris Federaţiei sã ţinã cont de acest criteriu numai în cazul echipelor care vor participa în cupele europene, iar retrogradarea din Liga I sã se joace doar pe teren”, au spus oficialii echipei severinene. Cele mai mari datorii sunt cãtre fostul preşedinte Gheorghe Constantin, care are de încasat 100.000 de euro, drept primã de promovare, în timp ce antrenorul care a dus Severinul în Liga I, Marian Bondrea, mai are de primit 45.000 de euro! Per total, datoriile clubului se ridicã la peste 300.000 de euro.

Duminicã, de la ora 19, pe Stadionul Municipal, CS Turnu Severin va primi vizita echipei Pandurii Târgu Jiu. Cu Petrolul, echipa antrenatã de Gane a mizat pe: Leonidas Panagopoulos – Ovidiu Dãnãnae, Alexandre Durimel (Joel Thomas ’30), Antonio Asanovic, Ionuţ Tãtaru – Dorel Stoica, Adi Olah – Alex Neacşa (Cãtãlin Crãciun ’81), Vojislav Vranjkovic, Ciprian Brata (Mihai Roman ’59) – Florin Costea.

Tags:

About autor