Severinul, topit la Galaţi

Învinsã şi la Galaţi, echipa pregãtitã de Ionel „Jerry” Gane a mai fãcut un pas spre eşalonul secund. Cu Petre Grigoraş pe bancã, Oţelul a înscris prin Jaka Stromajer (‘45) şi Victoraş Astafei (‘55), iar în alte douã rânduri a trimis balonul în transversalã. Chiar dacã şi-a trecut în cont o barã, la „scãriţa” lui Florin Costea, din minutul 22, CS Turnu Severin  a demonstrat şi de data aceasta cã nu ştie sã joace în deplasare, de unde n-a adus decât 3 remize, în 13 meciuri! Deşi echipa sa a revenit la 7 puncte de locul care asigurã menţinerea în Liga I, antrenorul a avut acelaşi discurs ca dupã precedentele înfrângeri, de la „U” Cluj (0-1) şi Ceahlãul Piatra Neamţ (0-1). „Ne-am pus mari speranţe în acest joc. Am început foarte bine partida. ªtiu cã este foarte greu, dar vom lupta atâta timp cât matematic avem şanse sã ne salvãm”, a declarat Gane, singurul care pare sã mai creadã în realizarea obiectivului. Acesta a dat dovadã şi de lipsã de inspiraţie în alcãtuirea primului 11, mizând la Galaţi pe: Leonidas Panagopoulos – Ovidiu Dãnãnae, Ionuţ Tãtaru, Antonio Asanovic, Iskadar Dzhalilov – Adrian Olah (‘65 Dorel Stoica), Vojislav Vranjkovic, Mîrza Hasanovic, Gabriel Velcovici (‘54 Alexandru Neacşa) – Oliver Tole (‘60 Mihai  Roman), Florin Costea.

La doar un sfert de orã de la intrarea pe teren, Neacşa a fost eliminat, iar presa centralã a scris cã jucãtorii echipei severinene ar fi mizat 20.000 de lei cã vor exista cartonaşe roşii în acest meci, iar, dupã ce informaţia s-a scurs pe site-urile de socializare, casele de pariuri  au blocat evenimentul respectiv! “Nu-l putem acuza pe Neacşa de aşa ceva şi nici nu ne putem lua dupã zvonurile de pe Facebook. Neacşa e un jucãtor mai capricios şi faultul sãu a fost probabil un exces de zel. E adevãrat cã am primit cartonaşe roşii în trei din cele patru deplasãri din acest an, dar nu-mi pot acuza elevii cã au fãcut-o intenţionat şi cã au jucat la pariuri. Au fost faulturi de joc”, a spus Gane. Neacşa a devenit al patrulea jucãtor al Severinului eliminat în 2013, dupã Velcovici şi Roman, ambii la Chiajna, şi Vranjkovic, la “U” Cluj. Toţi au fost trimişi mai devreme la cabine în urma a douã cartonaşe galbene, primite în decurs de doar câteva minute!

La douã zile dupã meciul de la Galaţi, team-managerul Stathis Smyris şi-a dat demisia, fãrã sã explice concret motivele care au dus la aceastã decizie. „Dupã mai multe sãptãmâni de gândire, am decis sã închei colaborarea cu CS Turnu Severin. Din respect pentru mine şi jucãtorii care încã încearcã sã se salveze pe teren, am decis sã nu dezvãlui acum motivele care au dus la aceastã demisie. Dacã va fi nevoie, voi trimite un comunicat de presã dupã încheierea sezonului”, a precizat grecul. „A plecat încã de sãptãmâna trecutã la Bucureşti şi trebuia sã ne întâlnim la meciul de la Galaţi, dar nu a mai venit, apoi n-a mai rãspuns la telefon”, a spus Gane. Pentru a nu-şi semna şi el sentinţa, antrenorul e obligat sã gãseascã soluţia câştigãtoare în meciul cu Iaşi, programat sâmbãtã, de la ora 19, pe Stadionul Municipal. “Ne pregãtim pentru meciul cu Iaşiul şi nu ne permitem sã mai pierdem. Eu cred cã 35 de puncte îţi asigurã salvarea!”, a afirmat Gane, dând de înţeles cã echipa sa are nevoie de 5 victorii, în ultimele 8 etape din acest sezon! Dupã primele 26 de runde, Severinul n-a obţinut decât 4 succese.

 

Etapa a XXVII-a:

Vineri, 19 aprilie:

Ora 20,30: Universitatea Cluj – Gaz Metan Mediaş (Digi Sport)

Sâmbãtã, 20 aprilie:

Ora 19,00: CS Turnu Severin – CSMS Iaşi (Digi Sport)

Ora 21,30: Viitorul Constanţa – Rapid Bucureşti (Digi Sport)

Duminicã, 20 aprilie:

Ora 17,00: Astra Giurgiu – Ceahlãul Piatra Neamţ (Digi Sport)

Ora 19,00: Gloria Bistriţa – CFR Cluj (Digi Sport)

Ora 19,30: Concordia Chiajna – SC Vaslui (Dolce Sport)

Ora 21,30: Pandurii Târgu Jiu – Dinamo Bucureşti (Digi Sport)

Luni, 22 aprilie:

Ora 19,00: FC Braşov – Oţelul Galaţi (Digi Sport)

Ora 20,45: Steaua Bucureşti – Petrolul Ploieşti (Antena 1).

Tags: