“Sã ştii mai multe. Sã fii mai bun” la Liceul de Artã “I. Şt. Paulian”

Sãptãmâna ”Sã ştii mai multe. Sã fii mai bun” a debutat luni, 1 aprilie 2013, la clasele pregãtitoare din Liceul de Artã “I. Şt. Paulian” cu ziua tematicã ”Jocurile copilãriei”.

În cadrul acestei  teme au fost derulate activitãţi ce au urmãrit dezvoltarea atenţiei, a creativitãţii şi a îndemânãrii elevilor. Toate activitãţile au fost derulate sub formã de joc, ziua încheindu-se cu întreceri sportive (“Campionat de şah” şi “Ştafete combinate”).

A doua zi a sãptãmânii va fi dedicatã eroilor din basme, activitate culturalã, în cadrul cãreia elevii vor audia şi viziona poveşti, vor colora şi dramatiza scene din basmele vizionate, ziua încheindu-se cu o paradã a costumelor ce simbolizeazã cei mai îndrãgiţi eroi.

Tema zilei de miercuri va fi “Vreau sã cresc într-un mediu curat!” Elevii vor audia texte citite de colegii din clasa a III-a de la Şcoala gimnazialã “Alice Voinescu” coordonaţi de profesor Medana Veselu, vor viziona filmuleţe pe teme ecologice, vor confecţiona flayere şi steguleţe cu mesaje ecologice pe care le vor distribui în zona de promenadã a strãzii Crişan.

Dezvoltarea abilitãţilor de comunicare şi lucru în echipã vor fi obiectivele zilei de joi, 4 aprilie 2013. Activitãţile vor consta în discuţii facilitate pe tema colaborãrii în echipã, a comportamentului câştigãtorului şi al învinsului, a respectãrii regulilor unui joc în echipã şi aplicarea acestora în cadrul exerciţiilor de teambuilding: “Câmpul minat”, “Scufiţa Roşie”, “Turnul de pahare” etc.

În cadrul temei ”Alaiul primãverii”, în ziua de vineri, 5 aprilie 2013, vor fi desfãşurate concursuri de recitãri de poezii, de lecturã, de ghicitori, de cântece şi desene dedicate primãverii.

În încheiere toţi elevii vor primi premii şi diplome pentru activitãţile desfãşurate.

Activitãţile sãptãmânii “Sã ştii mai multe. Sã fii mai bun” vor fi derulate în parteneriat de cãtre ambele clase pregãtitoare, cu sprijinul domnilor profesori: Dumitru Piciorgros (educaţie fizicã), Laura Butnariu (limba englezã) şi Ligia Nae (muzicã).

Alisa Sturek şi Constanţa Şerban – profesori  învãţãmânt primar clasele pregãtitoare

Liceul de Artã ”I. Şt. Paulian”

Tags: