Mânãstirea Strehaia la ceas de bucurie duhovniceascã

În Duminica a II-a din Postul Sfintelor Paşti, pe 31 martie, obştea mânãstirii Strehaia a avut parte de o aleasã bucurie duhovniceascã.

În mijlocul soborului de ostenitoare ale sfântului lãcaş de închinare s-a aflat Preasfinţitul Pãrinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei.

Ierarhul mehedinţean a sãvârşit în biserica mãnãstirii Sfânta Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare, împreunã cu un ales sobor de preoţi şi diaconi.

Rãspunsurile stranei au fost date de un grup psaltic de la Catedrala Episcopalã din Drobeta Turnu Severin.

Împreunã cu cinstitele feţe bisericeşti s-au rugat zeci de credincioşi, aducând lui Dumnezeu cerere pentru dobândirea cererilor de folos.

Evanghelia cititã la Sfânta Liturghie se gãseşte la Sfântul Evanghelist Marcu 2, 1-12 şi  aminteşte de vindecarea slãbãnogului din Capernaum de cãtre Domnul Hristos. Acest episod biblic tinde sã arate atât misiunea şi puterea Fiului lui Dumnezeu de a ierta pãcatul omenesc, cât şi capacitatea Sa de a pãtrunde  adâncul cugetelor şi de a mustra pentru necredinţã şi împietrirea inimii. O altã învãţãturã desprinsã din pericopã este aceea cã Dumnezeu a vindecat slãbãnogul şi pentru credinţa însoţitorilor sãi, astfel încât ni se oferã un exemplu al tãriei comuniunii.

Alãturi de evanghelia duminicalã s-a citit şi cea a Sfântului Grigorie Palama.

Tags:

About autor