Prostie şi nesimţire, prinţi şi prinţese prin PDL

Am participat luni searã în studioul televiziunii Tele 2 la un talk show moderat de dl Adrian Bidilici, alãturi de Doina Chircu, fost deputat şi unul dintre liderii judeţeani ai PDL, cândva, înainte de a-şi da o onorabilã demisie la capãtul unor confruntãri politice pe care le-a dus cu curaj.

Dupã cum vã puteţi lesne da seama, în caz cã nu aţi urmãrit emisiunea, tema dezbaterii a gravitat în jurul soartei ingrate a fostului partid de guvernãmânt, dupã confuza şi agonica lui convenţie naţionalã desfãşuratã la finele sãptãmânii trecute. Deja cred cã sunteţi plictisiţi de tema aceasta, dupã ce zile la rând mai toatã lumea a plâns la catafalcul formaţiunii conduse de Vasile Blaga şi le-a cântat prohodul celor înebuniţi dupã ’’verde înrourat’’ pe fond de portocalã.  Eu unul am urmãrit cu intermitenţã desfãşurarea celebrei convenţii. Nu mi s-a pãrut cã meritã sã-mi pierd timpul ascultând peroraţiile lui Vasile Blaga sau ale Elenei Udrea, de care, ca severineni, ne leagã doar fantasmagoricul fapt cã este cetãţean de onoare al oraşului şi s-a plimbat cu vaporaşul pe Clisurã când era ditamai ministrul turismului.

Nici mãcar discursul lui Traian Bãsescu de la pedelion nu l-am urmãrit. Pur şi simplu, dupã ani de zile de Boc – Blaga – Udrea-Bãsescu, mã recunosc extrem de plictisit de aceste personaje de romanţã ieftinã. Cred cã şi excesiva mediatizare a dramoletelor din interiorul acestui partid mignion face parte dintr-o exagerare fãrã sens, inutilã ca un gol marcat din ofsaid. Spectacolul pe care l-au oferit pedeleii la propria lor convenţie naţionalã a fost unul cât se poate de la limita de sus a penibilului. Aşa cã îşi cam meritã soarta şi nu ne rãmâne decât sã le urãm, cot la cot cu cel mai cotrocenist fiu al ţãrii, adio. Aş vrea doar sã citez din postarea pe Facebook a unui intelectual din mica tabãrã reformistã, pricãjitã: “Amintiri urîte de la Convenţie: Partidul e grav divizat. Votul în Convenţie a arãtat cã linia de fisurã este la jumãtatea partidului – ceea ce e foarte periculos. Nu cred cã Blaga are abilitatea politicã sã gestioneze o asemenea situaţie. Rãbufnirile lui din Convenţie şi de dupã dovedesc lipsã de inteligenţã politicã – ştiam asta despre el de mult timp. Oricum, a câştigat cu o diferenţã foarte micã şi va avea imense dificultãţi sã conducã acest partid. Am înregistrat şi despãrţirea de Bãsescu. Iarãşi, greşealã imensã. Am notat şi tone de prostie şi nesimţire din partea unora care, altfel, se dau prinţi şi prinţese. Oportunism gros cât grãsimea pe gâtul porcului de Crãciun şi multã, multã fricã strigatã aproape isteric. Mi-am limpezit lista de prieteni din PDL. Din acest punct de vedere, chiar m-a ajutat aceastã Convenţie”, a scris Sever Voinescu pe Facebook. Tone de prostie şi nesimţire. Frumos. Colegial. Halal unitate. Imaginaţi-vã cã oamenii ãştia, cu gâtul gros, ne-au condus ani de zile. Cât despre adio-ul pe care Bãsescu şi l-a luat de la PDL mi s-a pãrut patetic, ingrat şi profund deplasat: Bãsescu voia un partid servil, slugarnic, şi s-a enervat cã lumea nu-l mai ascultã. Toatã povestea asta cu PDL e doar o poveste despre descompunere, foşti prinţi, foste prinţese, nesimţire şi prostie.

Tags:

About autor