Rezultat bun, joc modest

În prima etapã din acest an, echipa antrenatã de Ionel „Jerry” Gane a remizat la  Chiajna şi continuã sã spere într-o salvare miraculoasã de la retrogradare. Egalul smuls cu Concordia a apropiat Severinul la şase puncte de locul care asigurã menţinerea în Liga I.

Per ansamblu, echipa n-a convins la Chiajna, în pofida rezultatului obţinut în inferioritate numericã. Punctul i se datoreazã, în special, portarului Panagopoulos, care a respins numeroasele şuturi ale gazdelor. Grecul adus de la divizionara secundã FC Vyzas a fost învins doar de la punctul cu var, în minutul 18, penalty acordat în urma unui fault dur al lui Velcovici, care a şi vãzut cartonaşul roşu. Tot dintr-un 11 metri a egalat şi Severinul, prin Costea, care a valorificat, în minutul 58, lovitura de pedeapsã obţinutã de Vranjkovic. În prelungiri, penultima clasatã din Liga 1 l-a pierdut şi pe atacantul Roman, care a fost eliminat pentru cumul de cartonaşe galbene. „Echipa din Chiajna ne-a dominat destul de mult dupã marcarea golului. La pauzã am avut o discuţie cu jucãtorii şi le-am spus cã meciul nu e pierdut, fiindcã au fost multe echipe care au câştigat în inferioritate. Bãieţii au dat dovadã de maturitate şi au luat un punct, dar va fi în continuare greu sã evitãm retrogradarea. A fost însã un prim pas. Ne-am propus sã plecãm neînvinşi de la Chiajna şi am reuşit. Sper sã luãm cu Astra cele trei puncte şi sã avem un stadion plin!”, a spus antrenorul Gane. Remiza de la Chiajna nu ajutã prea mult echipa severineanã, dar rezultatul pare unul de moral pentru elevii lui Gane. „Toatã echipa a muncit pentru acest rezultat. Se putea şi mai bine, dar pentru început ne mulţumim şi cu acest egal, care e unul pentru moral. Sper ca de la meci la meci sã obţinem cât mai multe puncte. Avem mult de muncit pentru a salva echipa. Eu încã nu sunt la capacitate maximã, fiindcã am stat o lungã perioadã în afara gazonului”, a spus Costea.

La Chiajna, echipa severineanã a mizat pe: Panagopoulos –Dãnãnae, Tãtaru, Durimel, Velcovici – Poianã (’75 Roman), Olah (cpt), Stoica, Vranjkovic – Costea (’90  Hasanovic) -  Tole. În aceastã sãptãmânã, antrenorul Gane şi-ar putea completa lotul cu fundaşul Mãdãlin Ciucã şi cu atacantul Cãtãlin Crãciun, ambii fiind liberi de contract dupã ce şi-au reziliat contractele cu Gaz Metan Mediaş, respectiv FC Olt. Între timp, atacantul Sergiu Arnãutu a fost împrumutat la CS Mioveni.

 

Au reziliat contractul cu grecul de la marketing

 

Dupã remiza de la Chiajna, CS Turnu Severin a reziliat contractul cu directorul de marketing Nikolaos Koropoulis. ”În decembrie, am încercat sã cãutãm soluţii pentru salvarea echipei şi am ajuns la un acord cu doi greci. Lucrurile n-au decurs conform înţelegerii şi am decis sã reziliem, de comun acord, contractul cu domnul Koropoulis. Rolul dânsului era sã aducã bani la club, din sponsorizãri. A spus cã va aduce contracte de sute de mii de euro, dar pânã în prezent n-a adus decât 20.000 de euro, din care şi-a oprit comisionul de 30 la sutã, în valoare de peste 6.000 de euro!”, a explicat viceprimarul Marius Screciu. Nikolaos Koropoulis a emis un amplu comunicat prin care a încercat sã explice, printre altele, de ce nu a reuşit sã atragã decât un sponsor la malul Dunãrii: “Cu douã luni în urmã, CS Turnu Severin era ca un om gata de sinucidere din cauza problemelor financiare. Fiind prezent tot timpul la stadion, chiar şi în zilele de Crãciun şi Revelion, am fost obligat sã mã ocup de toate problemele clubului. În locul organizãrii marketing-ului şi a departamentului comercial al clubului, am pierdut timp ocupându-mã de soluţionarea unor probleme pe care conducerea nu le-a rezolvat în lunile precedente”. Team-managerul Stathis Smyris a rãmas, momentan, în funcţie.

 

Programul etapei a XXI-a

Vineri:

Ora 19,45: Gloria Bistriţa – Ceahlãul Piatra Neamţ (Digi Sport)

Sâmbãtã:

Ora 19,15: Steaua Bucureşti – Gaz Metan Mediaş (Dolce Sport)

Ora 19,30: Viitorul Constanţa – Universitatea Cluj (Digi Sport)

Ora 21,30. CFR Cluj – Oţelul Galaţi (Digi Sport)

Duminicã:

Ora 18,00: Petrolul Ploieşti – CSMS Iaşi (Digi Sport)

Ora 20,30: Rapid Bucureşti – Dinamo Bucureşti (Digi Sport)

Luni:

Ora 18,00: FC Braşov – Concordia Chiajna (Digi Sport)

Ora 19,30: Pandurii Târgu Jiu – SC Vaslui (Dolce Sport)

Ora 20,30: CS Turnu Severin – Astra Giurgiu (Digi Sport).

Tags:

About autor