Festivalul de gastronomie montana “Gastrofest Montan II – 2023″

Sub deviza “a mânca este un act de cultură”, se organizează Festivalul de gastronomie montană, ce va avea loc sâmbătă, 21 octombrie 2023, la Farcaşa, în judeţul Neamţ!

Forumul Montan din România – Filiala Neamţ, în parteneriat cu Primăria Comunei Farcaşa, organizează începând cu ora 09.30, în spaţiul de conferinţe Grant Salon ORIENT, sat Frumosu: FESTIVALUL „GASTROFEST MONTAN II – 2023”.

În cadrul festivalului se vor desfăşura următoarele activităţi:

1. Conferinţa cu tema: „Valorificarea patrimoniului imaterial alimentar nemţean în contextul dezvoltării durabile montane”.

2. Festivalul deliciilor culinare montane: Expoziţia Agro-silvo-pastorală, vizitare, degustare, informare.

3. Spectacol artistic: susţinut de artişti consacraţi, cât şi de Ansambluri folclorice şi artişti populari din zonă.

Având în vedere obiectivele festivalului de a descoperi elemente valoroase din patrimoniul imaterial agro-alimentar al localităţilor din zona de munte a judeţului Neamţ, pentru a fi oferite oaspeţilor şi turiştilor în cele mai rafinate forme, cât şi preocupările în acest domeniu prin politici publice şi programe dedicate, lansăm invitaţia, ca împreună, să celebrăm zona montană şi să contribuim la identificarea resurselor montane în ceea ce priveşte patrimoniul gastronomic şi cultural imaterial!

Cu stimă,
Echipa RoMontana şi Forumul Montan din România

Programul evenimentului:

 

About autor