Măsuri pentru reducerea timpilor de aşteptare şi asigurarea unui control operativ

DECLARAŢIE DE PRESĂ

29.04.2022

Având în vedere că duminică se va sărbători ziua de 1 Mai, din experienţa anilor anteriori, în acest sfârşit de săptămână se estimează o creştere a traficului de persoane şi mijloace de transport în punctele de trecere a frontierei.

În acest sens, la nivelul structurilor Poliţiei de Frontieră de pe raza judeţului Mehedinţi vor fi dispuse toate măsurile aflate în competenţă pentru reducerea timpilor de aşteptare şi asigurarea unui control operativ.

Pentru fluidizarea traficului, se va suplimenta numărul poliţiştilor de frontieră care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor precum şi echipamentele folosite pentru verificarea documentelor.

De asemenea, dacă situaţia o va impune, vor fi suplimentate arterele de control pe sensul de ieşire din ţară sau de intrare, după caz, până la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere a frontierei.

Recomandăm persoanelor care doresc să petreacă acest sfârşit de săptămână în afara graniţelor ţării să utilizeze toate punctele de frontieră deschise în regim internaţional, cu menţiunea că la graniţa cu Serbia, în judeţul Mehedinţi, sunt operaţionale 2 puncte de trecere a frontierei.

Participanţii la traficul transfrontalier au la dispoziţie aplicaţia Trafic On-line, disponibilă pe pagina de internet a instituţiei noastre. Această aplicaţie prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp. Timpii de aşteptare sunt actualizaţi în timp real, fapt ce ajută utilizatorul să-şi reconfigureze traseul către un punct de frontieră ce înregistrează valori de trafic scăzute.

 PURTĂTOR DE CUVÂNT

Inspector de poliţie, LUPŞA LUCIANA

About autor