Recomandările pompierilor pentru Ziua Internaţională a Muncii

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Drobeta” al judeţului Mehedinţi recomandă cetăţenilor care doresc să marcheze Ziua Internaţională a Muncii – 1 Mai prin ieşiri în aer liber, să respecte, cu stricteţe, măsurile de prevenire şi stingere a incendiilor.

Având în vedere că, în această perioadă, mulţi dintre cetăţeni vor alege să-şi petreacă timpul liber prin ieşiri la iarbă verde, cu precădere în zonele turistice, pentru ca distracţia să nu fie tulburată de evenimente nedorite, pompierii mehedinţeni reamintesc necesitatea respectării regulilor de apărare împotriva incendiilor.

Utilizarea incorectă a focului în mijlocul naturii poate duce la adevărate dezastre pentru mediul înconjurător sau, şi mai grav, poate distruge gospodării, punând viaţa oamenilor în pericol.

Pentru evitarea unor astfel de evenimente nedorite, I.S.U. Mehedinţi recomandă cetăţenilor să facă focul doar în locuri special amenajate, în condiţii şi la distanţe care să nu permită propagarea acestuia. Focul deschis nu trebuie utilizat la o distanţă mai mică de 100 m de pădure sau în condiţii de vânt, orice rafală slabă putând modifica direcţia flăcărilor.

De asemenea, nu trebuie lăsate la îndemâna copiilor mijloace de aprindere (chibrituri sau brichete), pentru a preveni jocul acestora cu focul.

Înainte de plecare, jarul trebuie stins cu apă şi cenuşa acoperită cu pământ.

Pentru asigurarea unui răspuns prompt, în cazul producerii unor situaţii de urgenţă, peste 100 de pompieri mehedinţeni vor fi prezenţi zilnic la datorie.

Orice început de incendiu observat trebuie anunţat la numărul unic de urgenţă 112.

COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

About autor