Universitatea Politehnica Timişoara participă la Târgul Universităţilor pentru liceele din Mehedinţi

 Universitatea Politehnica Timişoara participă, în zilele de 13-14 aprilie 2022, la Drobeta Turnu Severin, la cea de-a III-a ediţie a Târgului Universităţilor, eveniment organizat de Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Mehedinţi la HITHUB Severin (str. Olry, nr. 66).

Cea mai veche instituţie de învăţământ superior din vestul ţării, cu o istorie de peste 100 de ani, Universitatea Politehnica Timişoara se află în topul preferinţelor absolvenţilor de liceu din judeţul Mehedinţi. Pentru ca actualii liceeni să-şi poată forma o imagine cât mai clară despre ceea ce este astăzi Politehnica timişoreană, despre oferta educaţională, dar şi despre facilităţile de care beneficiază studenţii, UPT va participa cu un stand consistent şi va susţine o serie de ateliere în cadrul Târgului Universităţilor.

Atelierele susţinute de reprezentanţii celor 10 facultăţi ale Universităţii Politehnica Timişoara şi de reprezentanţii Centrului de Consiliere şi Orientare în Carieră vin să susţină caracterul puternic aplicativ al specializărilor UPT, care oferă perspective pentru o carieră de succes: Tehnologii IoT pentru SmartHouse; Dezvoltarea de jocuri 3D; Construcţiile în era digitală; Stand demonstrativ de aplicaţii în domeniul automotive şi medical, folosind inteligenţa artificială; Energia viitorului; Aplicaţii ale instrumentaţiei virtuale; Descoperim împreună frumuseţea chimiei experimentale.

Pe întreaga perioadă a târgului, UPT Racing Team va fi prezentă cu monopostul de Formula Student, care va realiza şi demonstraţii. UPT Racing Team a fost înfiinţată în anul 2011 şi este formată din studenţi din cadrul Universităţii Politehnica Timişoara, de la mai multe facultăţi şi specializări. De la înfiinţare şi până acum, echipa a dezvoltat două monoposturi şi a participat la numeroase competiţii pe plan internaţional.

Elevii de la liceele din judeţul Mehedinţi sunt încurajaţi să participe la Târgul Universităţilor şi să viziteze standul Universităţii Politehnica Timişoara pentru a afla toate informaţiile legate de oferta educaţională şi admiterea din acest an. Totodată, aceste informaţii se găsesc şi pe site-ul www.upt.ro, la secţiunea Admitere (https://bit.ly/AdmitereLicenţă2022).

Pentru detalii suplimentare:

Lucian Ronkov

Departament Comunicare si Imagine

Telefon: 0725890978

Email: lucian.ronkov@upt.ro

About autor