Nordul judeţului Mehedinţi sub COD GALBEN de vânt

 Astăzi, 09 decembrie, începând cu ora 12.00, zona de munte a judeţului Mehedinţi se află sub incidenţa atenţionării meteorologice Cod Galben, ce vizează intensificări ale vântului, valabilă până vineri, 10 decembrie a.c., ora 06.00, conform informării transmise de către Administraţia Naţională de Meteorologie.

În intervalul menţionat, sunt prognozate intensificări ale vântului, cu viteze cuprinse între 60…80 de km/h, iar pe creste acestea pot atinge 90…100 km/h, spulberând zăpada.

În situaţia manifestării vântului puternic, ISU Mehedinţi recomandă cetăţenilor să evite deplasările şi să se adăpostească în locuinţe sau alte spaţii închise care le asigură protecţia.

De asemenea, pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autoturismelor se va realiza în zone ferite, la distanţă faţă de copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate, care ar putea fi doborâţi.

Înainte de a pleca la drum, cetăţenii sunt sfătuiţi să-ai echipeze corespunzător autovehiculele pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, săculeţ cu nisip, lopată etc.), să se asigure că rezervorul de combustibil este plin, iar sistemul de încălzire funcţionează eficient.

Totodată, pentru siguranţa lor, le recomandăm acestora să evite pornirea la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică.

   Informaţii despre modul de comportare în cazul producerii unor situaţii de urgenţă sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obţinute prin accesarea portalului fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicaţiei DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store şi AppStore.                         

COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

About autor