Măsuri de ordine publică în sistem integrat pe perioada carantinării zonale a comunelor Broşteni, Şişeşti, Pătulele

           Începând cu data de 14.10.2021, ora 08.00, pentru o perioadă de 14 zile se  instituie carantină zonală pentru comuna Broşteni(cu satele aparţinătoare Broşteni, Căpăţânesti, Luncşoara, Lupşa de Jos, Lupşa de Sus, Meriş), comuna Pătulele(cu satele aparţinătoare Pătulele şi Viaşu) şi comuna Şişeşti(cu satele aparţinătoare Cărămidaru, Ciovârnăşani, Cocorova, Crăguieşti, Noapteşa şi Şişesti), judeţul Mehedinţi.

În toată această perioadă,   Jandarmeria Mehedinti, în cooperare cu Inspectoratul de Politie Judeţean Mehedinţi, desfăşoară  misiuni de asigurare a ordinii publice şi de verificare a respectării măsurilor obligatorii instituite de autorităţi în vederea prevenirii şi limitării răspândirii infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Pentru aceasta, au fost mobilizate efective de jandarmi, care, alături de poliţişti, au misiunea de a realiza filtre la intrarea şi ieşirea din zona carantinată, de a constitui patrule auto şi pedestre în vederea menţinerii unui climat de ordine publică şi de a preveni orice incident.

Este strict interzisă intrarea/ieşirea în/din zona carantinată prin alte zone şi căi de acces decât cele deschise circulaţiei publice de pe drumurile naţionale, judeţene, comunale şi forestiere.

De asemenea, circulaţia şi staţionarea în spaţii publice a persoanelor sunt interzise, cu excepţia motivelor bine justificate, pe baza declaraţiei pe proprie răspundere(se poate redacta şi de mână), legitimaţiei de serviciu sau a adeverinţei eliberate de angajator.

Recomandăm cetăţenilor comunelor, precum şi celor care tranzitează zona carantinată:

- Să păstreze distanţarea fizică;

- Să limiteze la maxim deplasările în/din localitate;

- Să poarte masca de protecţie;

- Să nu se expună la riscuri, ce le pot pune viaţa în pericol.

Se permite tranzitarea localităţii carantinate de către persoanele care nu au domiciliul pe raza acesteia, fiind interzisă oprirea în localitate, accesul persoanelor şi vehiculelor în/din localitate se face numai prin filtrele instituite de către forţele de ordine.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Mehedinţi

Compartimentul   INFORMARE  RELAŢII PUBLICE şi cu PUBLICUL

About autor