Activităţi dedicate Zilei Pompierilor din România

                   În fiecare an, la data de 13 septembrie, este sărbătorită Ziua Pompierilor din România, zi marcată de un eveniment semnificativ în istoria armei “Bătălia din Dealul Spirii”, care consfinţeşte dorinţa naţională de autodeterminare, dusă până la sacrificiu.

               Se împlinesc 173 de ani de la această luptă eroică purtată de pompierii militari, la 13 septembrie 1848, împotriva trupelor otomane venite să înfrângă mişcarea revoluţionară română.

               Cu această ocazie, premergător Zilei Pompierilor din România, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” al Judeţului Mehedinţi organizează puncte de informare preventivă, jocuri sportive şi expoziţii cu tehnica şi mijloacele de intervenţie din dotare.

Sâmbătă şi duminică, în intervalul orar 10.00-14.00, îi aşteptăm pe toţi cei care îşi doresc să fie mai informaţi să ni se alăture, vizitând punctele mobile de informare preventivă din cele două centre comerciale din municipiul Drobeta Turnu Severin situate pe Bulevardul Mihai Viteazu şi Aleea Constructorului, unde cei interesaţi vor putea vedea şi o parte din tehnica şi mijloacele de intervenţie din dotarea pompierilor mehedinţeni, folosite pentru salvarea semenilor, a bunurilor acestora şi a mediului.

De asemenea, atât sâmbătă, cât şi duminică, între orele 10.00-14.00, la pădurea Crihala, vor fi organizate activităţi pentru copii, menite să încurajeze simţul artistic al acestora prin evidenţierea unor desene pe asfalt, dar şi abilităţile motrice prin desfăşurarea unor exerciţii de căţărare pe peretele de alpinism.

Manifestările dedicate Zilei Pompierilor din România se vor încheia luni, 13 septembrie, cu o serie de activităţi.

Astfel, în intervalul orar 10.00-14.00, pompierii mehedinţeni vor fi prezenţi pe esplanada Crişan din municipiul Drobeta Turnu Severin, unde va fi organizat un punct de informare preventivă şi o expoziţie cu o parte din tehnica de intervenţie şi accesoriile folosite de pompierii mehedinţeni pe timpul misiunilor de salvare.

Totodată, la sediul inspectoratului, începând cu ora 12.00, va avea loc un ceremonial militar-religios, în cadrul căruia vor fi recompensate cadrele militare care s-au evidenţiat în activitatea profesională, în prezenţa oficialităţilor judeţene şi locale, dar şi a reprezentanţilor structurilor cu care pompierii colaborează în gestionarea situaţiilor de urgenţă.

De ziua lor, pompierii mehedinţeni vor deschide porţile tuturor subunităţilor de intervenţie, în intervalul orar 10.00-14.00, pentru a familiariza vizitatorii cu specificul misiunilor salvatorilor mehedinţeni, dezvăluindu-le modul de folosire al tehnicii şi accesoriilor din dotare.

 COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

About autor