Festivalul Internaţional de Film şi Televiziune SIMFEST – ediţia a XVIII-a

COMUNICAT DE PRESĂ

 Ediţia a XVIII-a a Festivalului Internaţional de Film şi Televiziune SIMFEST îşi deschide porţile luni, 13 septembrie. Timp de o săptămână, în Cetatea medievală din Tîrgu Mureş şi la Cinematograful ARTA vor putea fi urmărite peste 50 de producţii audio-vizuale din toate domeniile, de la lungmetraje la filme de animaţie şi de la scurtmetraje de ficţiune sau filme documentare la videoclipuri.

Deschiderea oficială va avea loc luni, ora 11.00, în Cetatea medievală, în cadrul unei conferinţe de presă la care vor participa cei mai mulţi dintre membrii juriului.

Juriul de preselecţie a avut de ales din 410 producţii, trimise din 56 de ţări. În selecţia oficială au rămas 118 producţii din 40 de ţări. Sunt reprezentate în competiţia finală toate continentele.

Pentru prima oară, la SIMFEST va fi acordat un Premiu Special pentru cea mai bună producţie din România şi Republica Moldova. Tot pentru prima oară, filmul românesc va fi foarte prezent în program, prin organizarea ”Săptămânii filmului românesc”, cu proiecţii în fiecare seară, de luni, 13 septembrie până vineri, 17 septembrie, de la ora 21.00, la Cinema ARTA. Proiecţiile sunt susţinute logistic şi financiar de UPFAR-ARGOA şi DACIN-SARA. Programul festivalului poate fi consultat pe www.simfest.ro şi pe pagina de Facebook Simfest Romania.

O mare parte a producţiilor calificate în Selecţia Oficială va fi difuzată, de asemenea, zilnic, pe pagina de Facebook a festivalului. Fiecare film va fi păstrat pe pagină timp de 24 de ore.

Organizarea ediţiei a XVIII-a a Festivalului Internaţional de Film şi Televiziune SIMFEST este posibilă şi datorită co-finanţării dfin partea Municipiului Tîrgu Mureş şi a Primăriei Sîngeorgiu de Mureş. Organizator este Asociaţia culturală SIMFEST pentru promovarea creatorilor din media şi artele vizuale. Producător: Astra Dell Arte Bucureşti. Sponsor oficial: Hotel GRAND Tîrgu Mureş.

Echipa de comunicare SIMFEST

About autor