Fotbal pe… parizer

Liga I: CS Turnu Severin

Ajunsã în pragul falimentului, echipa severineanã n-a avut bani sã efectueze un cantonament în pauza competiţionalã prilejuitã de meciurile echipei naţionale şi s-a pregãtit doar pe plan local, fãrã sã perfecteze vreo partidã amicalã. Din cauza incertitudinilor, antrenorul-secund Florin Pârvu a pãrãsit nou-promovata din Oltenia şi a plecat la divizionara C Conpet Ploieşti.

Primãria Severin şi omul de afaceri buzoian Viorel Tudose încã n-au ajuns la un acord în privinţa finanţãrii clubului, deşi tratativele dintre cele douã pãrţi dureazã de o lunã, iar jucãtorii, neplãtiţi de la începutul campionatului, vor sã-şi depunã  zilele acestea memorii pentru a deveni liber de contract şi nu înţeleg pe ce s-a cheltuit prima tranşã din drepturile TV, în valoare de 450.000 de euro, bani pe care LPF i-a virat în luna iulie!

Revoltaţi, elevii lui Nicolo Napoli au refuzat sã se antreneze luni, grevã la care au mai recurs şi înaintea meciului cu SC Vaslui, din urmã cu o lunã. „De când a început Liga I, nu am primit decât 1500 de lei, pe care ni i-au dat înaintea meciului cu Vaslui. Am ajuns sã cerem bani la pãrinţi şi sã mâncãm parizer pe pâine! Haos mai mare ca la acest club nu existã nici în Liga a II-a! Dacã zilele acestea nu vine domnul Tudose sau alt investitor care sã ne plãteascã, ne depunem toţi memorii. Nu înţelegem unde sunt banii din drepturile TV, cei 450.000 de euro primiţi de club în varã, de la LPF”, au spus jucãtorii.

„Tranzacţia cu contractul de finanţare a picat, deoarece, dupã cazul Universitatea Craiova, UEFA a interzis ca drepturile federative ale jucãtorilor sã mai poatã fi folosite drept garanţii. Vom cãuta alte soluţii juridice, dar tergiversãm şi orice zi pierdutã e în defavoarea echipei. Dacã semnam actele, puteam sã dau salariile jucãtorilor şi duceam echipa într-un cantonament. Nu pot face plãţi fãrã sã fiu acţionar la club. Principala problemã în momentul de faţã e cã echipa are datorii de vreo 6-700.000 de euro: 180.000 de euro cãtre fisc, 3 luni restante reprezentând salariile cãtre jucãtori, plus primele de promovare, bani de achitat pentru transferul lui Giurgiu şi Arnãutu, comision cãtre impresarul Cãrbunescu, din Franţa, care i-a adus la echipã pe Thomas şi Durimel, cantonamentul din Slovenia e neplãtit, plus altele”, a explicat Viorel Tudose o parte a motivelor care au dus la întârzierea parafãrii actelor. În cazul în care nu va fi preluatã de un patron potent financiar, CS Turnu Severin riscã sã se desfiinţeze!

Sâmbãtã, de la ora 21,30, pe Stadionul „Ilie Oanã” din Ploieşti, elevii lui Napoli vor întâlni Petrolul, echipã care are în componenţa lotului jucãtori mult mai valoroşi şi plãtiţi la timp. „Noi încercãm sã luãm punct sau puncte în fiecare etapã, indiferent de adversar”, a spus italianul Nicolo Napoli, antrenor care n-a obţinut decât douã remize în cele cinci etape, de la instalarea sa pe banca tehnicã a echipei de la Dunãre.

Tags: