Ordinul ministrului Ecaterina Andronescu – aruncat la coş de conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Mehedinţi

Sãptãmâna trecutã, ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a analizat situaţia învãţãmântului din Mehedinţi, vizitând mai întâi Şcoala Jirov, apoi întâlnindu-se cu directorii de şcoli, inspectorii şi conducerea Inspectoratului Şcolar dar şi cu primarii din judeţ, având în vedere cã buna funcţionare a unitãţilor de învãţãmânt din comune revine acestora.

În finalul vizitei, ministrul Ecaterina Andronescu a susţinut o conferinţã de presã, avându-i alãturi pe cei doi generali ai ISJ Mehedinţi, pentru a prezenta o parte din concluzii dar şi mãsurile dispuse pentru remedierea neregurilor constatate.

Intre altele, ministrul Andronescu a adus în discuţie situaţia de la Şcoala Postlicealã Sanitarã din Drobeta Turnu Severin şi a ordonat începerea, de a doua zi, a auditului pentru a verifica veridicitatea celor sesizate de un grup de profesori nemulţumiţi de abuzurile şi ilegalitãţile din ultimii 7 ani, de când director de şcoalã este farmacist Ileana Bîrzan. Deşi pare incredibil, la nici douã ore de la încheierea vizitei şi analizei, inspectorul şcolar Dan Titel, nimeni altul decât vãrul din fraţi al secretarei Geta Nuţã, s-a prezentat la sediul Şcolii Postliceale Sanitare pentru a o asigura pe directoare, dar şi pe apropiaţii acesteia, cã el se va ocupa personal de audit şi cã va avea grijã ca totul sã fie bine şi sã nu se schimbe nimic. Se pare cã a avut dreptate pentru cã pânã seara directoarea adjunctã a şcolii, asupra cãreia plana bãnuiala cã ar fi avut curaj sã povesteascã ce se întâmplã în unitatea şcolarã, a fost schimbatã din funcţie, iar în locul ei a fost numitã o rudã a directoarei Bîrzan.

Aşadar în loc de o verificare corectã, dupã cum a fost ordonatã de ministrul Andronescu, şefii IŞJ Mehedinţi au executat ordinele politice locale ignorând şi aruncând la coş un… ordin de ministru!

Se pare cã a fost mai puternic interesul politic local de a menţine la conducerea Şcolii Postliceale Sanitare din Drobeta Turnu Severin duoul naşe şi finã pentru fabricarea de diplome, bunastarea clanului şi un parandãrãt viguros. Cã educativ nu poate fi, aşa cum nu ne vor intimida nici ameninţãrile pe care le-am primit.

Tags:

About autor