OBIECTIV MEHEDINŢEAN, la ceas aniversar

Se împlinesc în aceste zile, 13 ani de când pe piaţa publicaţiilor locale şi, deci, implicit naţionale, a apãrut OBIECTIV MEHEDINŢEAN.

Au trecut 13 ani, aşadar, de când cititorii sunt mai aproape de… decodarea realitãţii şi a vieţii sociale, politice, economice, cultural-artistice ori de divertisment şi timp liber.

Viaţa la ziar, pe de altã parte, are şi ea specificul, luminile şi umbrele ei!

În condiţiile lumii contemporane, când toatã lumea comunicã cu toatã lumea, când informaţia este produsã, rãspânditã şi cãutatã, în acelaşi timp, de toatã lumea, un sãptãmânal precum OBIECTIV MEHEDINŢEAN şi-a gãsit propria identitate, propriul glas, propria personalitate mediaticã!

În condiţiile în care, astãzi, aparent, toatã lumea poate fi… ziarist, când oricine, în baza dreptului la liberã exprimare, poate avea pretenţia de a publica, este greu sã faci diferenţa! Chiar şi în aceste condiţii, OBIECTIV MEHEDINŢEAN şi-a gãsit propriul ritm, garnitura de redactori dispuşi sã-şi asume responsabilitatea unui demers adaptat momentului numit actualitate, sã-şi pãstreze integritatea şi sã-şi formuleze opiniile cât mai argumentat şi curat profesional.

În condiţiile în care, într-o perioadã, de-a lungul acestor ani, ziariştii erau pândiţi şi vânaţi de sub mantaua unor prevederi învechite ale unui Cod penal nerevizuit, chiar şi atunci, OBIECTIV MEHEDINŢEAN, trecând prin multe şi lungi procese, şi-a pãstrat linia editorialã, menţinându-şi astfel, cititorii, publicul! Iar timpul, judecãtor suprem, a fãcut dreptate: ziarul a rãmas, ceilalţi s-au pierdut în anonimat…

OBIECTIV MEHEDINŢEAN nu a fost şi nu este un ziar de scandal, dar nu este nici o “publicaţie de curte”; nu a fost şi nu este “organul” cuiva înregimentat în vreun fel politic ori ideologic, dar este adeptul ferm al dialogului civilizat, productiv ideatic; nu a promovat conflictul de dragul audienţei, dar nici nu a ocolit subiectele “deranjante” pentru cei care au fost sau sunt în prim-planul vieţii publice! Toate acestea, în virtutea actului jurnalistic, consfinţit în profunzimea profesiei de jurnalist, au generat coagularea interesului opiniei publice în jurul paginilor lui! Şi, de multe ori, chiar recunoaşterea foştilor contestatari! Iar acest fapt, ca multe altele asemãnãtoare, ne-au dat forţã, ne-au fãcut sã trecem mai uşor peste lipsuri şi dezamãgiri! Ne-au fãcut sã continuãm, conform zicalei: Tot ceea ce nu te doboarã, te întãreşte! Mulţumim smeriţi lui Dumnezeu de putere şi curaj!

Mulţumim respectuos tuturor celor care l-au aşteptat miercure de miercure, la chioşcuri sau în cutiile poştale, aşa cum mulţumin şi celor care ne-au scris, cu bunã credinţã, spre a ne atrage atenţia asupra inexactitãţilor din coloanele lui, atunci când ele s-au mai strecurat pe acolo!

La ceas aniversar, urãm citiorilor şi colaboratorilor noştri, celor ce au fost, celor ce sunt şi celor ce, cu siguranţã, ni se vor alãtura în urmãtorii mulţi ani de aici înainte,

LA MULŢI ANI SÃNÃTOŞI ŞI PE DEPLIN OBIECTIVI!

REDACŢIA

About autor