S-a acţionat prompt pentru deszãpezirea Severinului

               Prima zãpadã din acest an a scos echipele de deszãpezire pe strãzile oraşului Drobeta-Turnu Severin. Încã de duminicã, 14 ianuarie, de la ora 05.30, mai multe utilaje au împrãştiat material antiderapant pe strãzile municipiului, pentru ca circulaţia sã se desfãşoare în condiţii normale.

„Am avut duminicã, 14 ianuarie, pe timpul nopţii utilajele pe stradã, luni dimineaţa se putea circula normal în Drobeta-Turnu Severin. Este adevãrat, trebuie ca fiecare şofer sã îşi ia mãsuri, nu putem sã conducem pe timp de iarnã la fel ca atunci când asfaltul este uscat”,

a declarat Marius Screciu, primarul Severinului.

Pe de altã parte, Poliţia Localã din Drobeta-Turnu Severin desfãşoarã în aceastã perioadã, o campanie de informare a cetãţenilor cu privire la obligaţia acestora de a îndepãrta zãpada şi gheaţa de pe trotuarele din dreptul imobilelor pe care le deţin cu orice titlu. Nerespectarea acestei obligativitãţi se sancţioneazã cu amendã de la 500 lei la 2.500 lei, în conformitate cu prevederile HCL 220/2011.

În primele patru zile de când a început acţiunea de deszãpezire, au fost împrãştiate pe strãzile Severinului jur de 300 de tone de material antiderapant, iar în total 13 utilaje sunt disponibile pentru a acţiona în cazul în care condiţiile meteo se înrãutãţesc.