Asociaţia Presei Sportive din România – 90 de ani

               Asociaţia Presei Sportive din România a aniversat, sãptãmâna trecutã, 90 de ani de la constituire. Evenimentul prezidat de Dumitru Graur a avut loc la Ateneul Român, iar printre laureaţii care au urcat pe scenã s-au regãsit Simona Halep, Gheorghe Hagi, Ion Ţiriac, Ilie Nãstase, Mihai Covaliu, precum şi echipajele de 8+1 feminin şi 2 vâsle, care au adus, pentru România, în 2017, aurul la Mondialele de Canotaj pentru seniori, dupã o pauzã de 18 ani! Din ambarcaţiunile medaliate au fãcut parte şi fostele junioare de la CSS Orşova Denisa Tîlvescu (originarã din Târgu Jiu), Mãdãlina Bereş (originarã din Iaşi) şi Ionela-Livia Lehaci (originarã din Suceava). Totodatã, jurnalistul Cristian Ţopescu a fost premiat pentru întreaga activitate şi a primit aplauze din partea preşedinţilor AIPS şi AIPS Europe, Gianni Merlo, respectiv Charles Camenzuli.

Judeţul Mehedinţi a fost reprezentat la evenimentul de la Ateneul Român doar de jurnalistul Mircea Oglindoiu (redactor Jurnalul Olteniei, corespondent Prosport şi Radio Sport Total FM, precum şi colaborator Obiectiv Mehedinţean), iar din Oltenia au mai fost prezenţi ziariştii Gabriel-Liviu Balica (Radio Craiova) şi Toni Sorica (Digi Craiova).

“Vineri seara (2 decembrie 1927 – n.n.) s-au pus bazele Asociaţiei Presei Sportive, care are ca scop intensificarea propagandei sportive şi legarea de cât mai strânse raporturi profesionale. Sperãm sã aibã cele mai salutare influenţe asupra sportului”, anunţa ziarul Gazeta Sporturilor, în urmã cu 90 de ani!