Un investitor indian este interesat sã cumpere Termocentrala Halânga

Un investitor indian a venit luni, 2 octombrie 2017, la Drobeta Turnu Severin şi s-a arãtat interesat sã cumpere Termocentrala de la Halânga. Omul de afaceri a stat de vorbã cu autoritãţile locale , care au vrut sã afle ce intenţii are investitorul. La întâlnirea care s-a desfãşurat la Prefectura Mehedinţi a participat şi Paula Pârvãnescu, secretar de stat în cadrul Ministerului pentru Mediul de Afaceri. De altfel, demnitarul mehedinţean este cea care a mijlocit întâlnirea dintre cele douã pãrţi.

               La întâlnirea cu investitorul indian au venit fostul director al RAAN şi actual şef al Serviciului de Termoficare, Constantin Sãceanu, prefectul de Mehedinţi, Nicolae Drãghiea, primarul Marius Screciu, viceprimarul Daniel Cîrjan, dar şi reprezentanţi ai Minei Husnicioara. Cu toţii au vrut sã afle intenţiile investitorului indian. Acesta le-a transmis cã vrea sã cumpere Termocentrala de la Halânga, în vederea construirii unei fabrici de feroaliaj. În acest sens ar avea nevoie de cărbune de la Mina Husnicioara ca sã producã energie.

La întâlnire au venit şi reprezentanţi ai Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncã Mehedinţi, care au prezentat capacitãţile forţei de muncã din Mehedinţi.

Deocamdatã, proiectul omului de afaceri indian este la stadiul de discuţii. Pentru a se concretiza este nevoie şi de acceptul lichidatorului judiciar, dar şi de votul membrilor de la masa credalã a Regiei Autonome pentru Activitãţi Nucleare, companie aflatã în lichidare.