Concurenţi mehedinţeni la Ediţia a VIII-a a Festivalului Internaţional de Toacã

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Pãrinte Laurenţiu Streza, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, în perioada 9-11 iulie 2012,  în oraşul Victoria din Braşov se desfãşoarã ediţia a VIII-a a Festivalului Internaţional de Toacã, “Cântecul care zideşte”.

Acest festival este o iniţiativã a pãrintelui iconom stavrofor Octavian Smãdu, parohul bisericii „Sfinţii Împãraţi Constantin şi Elena”, bisericã ctitoritã de mineri în oraşul Victoria.

Festivalul, mai cuprinde, în afara concursului de toacã, o paradã a portului popular, o expoziţie de icoane pe sticlã, un simpozion pe tema artei bisericeşti şi un pelerinaj la mãnãstirile din zonã.

Cei iniţiaţi pentru ritmuri athonite vor concura la cele 6 clopote. La fiecare categorie de vârstã se vor acorda premiile I,II şi III şi menţiuni.

Scopul festivalului este de a amplifica sensibilitatea sufleteascã a copiilor în spiritul credinţei ortodoxe.

Din partea Episcopiei Severinului şi Strehaiei participã ca delegat Arhidiac. Marian Giginã de la Catedrala Episcopalã din Turnu Severin şi elevii Andrei Roşu, clasa a VIII-a şi Ionuţ Borugã, clasa a VII-a,  dupã cum precizeazã Pr. Consilier pe probleme de Învãţãmânt şi Tineret, Ioan Ovidiu Polexã.

La eveniment va participa şi Înaltpreasfinţitul Pãrinte Laurenţiu Streza, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului

About autor