Lupii sînt slabi în afara haitei

     Dacã Boc l-a demis prin S.M.S. pe clovnul Baconschi, pe atunci, ministru de Externe în cabinetul sãu, cum sã rãmînã Iohannis de cãruţã? Aflãm cã, în acelaşi profund dispreţ faţã de români şi de Constituţie, l-a desemnat pe Grindeanu tot printr-un S.M.S. Ce neruşinare! Cîtã sfidare! Comportamentul preşedintelui a devenit o realã problemã de încredere, aşa cum el însuşi a devenit o problemã pentru români. Nimic nu mã umple de dispreţ decît nimicnicia ca manifestare a mojiciei. Iohannis a fãcut de atîtea ori proba imaturitãţii, aroganţei, dispreţului, iresponsa-bilitãţii, rapacitãţii, lipsei de înţelepciune, sfidãrii, cruzimii, nepãsãrii, manipulãrii, iar acum, la vremea secerişului, culegem ce-au semãnat credulii de serviciu cu votul lor entuziast şi negîndit din 2014. Neplãcut este cã au de suferit toţi românii. Iohannis e tot un Bãsescu, dar mai înalt, mai parşiv, mai orgolios, mai ranchiunos, fãrã chelie şi cu vorbele înţepenite între maxilare. Sã ne amintim cã, în calitatea de Preşedinte al României, s-a manifestat pentru legalizarea sodomiei şi i-a acuzat pe creştini de fanatism religios, iar în campania parlamentarelor s-a ocupat cu parfumatul, coafatul şi pudratul penelului, ciocnindu-se tragic cu legea fundamentalã! Sã sperãm cã nu vom mai auzi curînd de Cioloş, de Gorghiu sau de Pruna necoaptã, iar lui Bãsescu, Koveşi, Coldea le va suna la ureche zgomotul de cãtuşe. Dezvãluirile lui Sebastian Ghiţã au mitraliat şi oripilat opinia publicã, dar instituţiile statului de drept în faţa serviciilor tac. Însã, lupii oricît de fioroşi ar fi, în afara haitei sînt slabi. Devin nişte potãi. Adicã ceea ce sînt în realitate. Dacã Iohannis i-ar fi vrut pe favoriţii sãi vãcsuitori sau uşieri la palatul prezidenţial, nimeni n-ar fi avut nimic cu el.

Dragnea i-a dat o lecţie lui Iohannis

Sîntem cu ochii pe noul guvern, dupã cum se prezintã, bine structurat pe un program de guvernare la fel de bun, dar cu cîţiva neofiţi pe fotolii. În ochi ne sare Meleşcanu, care, la 76 de ani va face, probabil, umbrã la Externe! Ştim cã şi-a dovedit de cîteva ori inabilitãţile! Normal ar fi, ca la 65 de ani, fie cã eşti medic, judecãtor, profesor sau politician, sã stai, domnule, acasã şi sã te bucuri de pensie! 2017 abia a plecat la drum şi nu ştim ce are în sacul cu merinde, cît va fi consumat, cît, subtilizat, cît va fi dat sãracilor. Sperãm cã opoziţia nu va face opoziţie la porunca lui Iohannis sau de dragul opoziţiei vor contesta totul, cã, astfel, poporul s-a ars din nou. E necesarã colaborarea dintre opoziţie şi putere pentru interes naţional. Vom vedea pe parcurs cum îi va merge cetãţeanului român cu premierul Grindeanu! Ori va fi grindinã de bunãstare ori puţina bunãstare va fi afectatã de grindinã! Dragnea, evident a plecat cu dreptul, deşi primise de la Iohannis o piedicã zdravãnã. Românii au început sã-şi vadã mai departe de ale lor. Care cu serviciul prost plãtit, care cu nepãsarea, care cu sãrãcia, care cu înjurãturile adresate chiriaşului de la Cotroceni sau lui Dragnea! Pãcat cã s-a ratat şansa opţiunii pentru suspendare. Iohannis ar pierde apãsãtor referendumul pentru suspendarea pe care ar merita-o pentru încãlcarea, în repetate rînduri a Constituţiei. Multor români nu li s-a pãrut normal ca noul premier sã jure pe Coran şi nu pe Biblie, acum cînd Europa este asaltatã şi terorizatã de musulmani. Tot respectul pentru doamna Sevil şi pentru conduita sa profesionalã, dar vocea poporului… Însã Dragnea i-a dat o lecţie lui Iohannis, oferindu-i doamnei Sevil fotoliile de Vicepremier şi Ministru al Dezvoltãrii.

Iohannis trebuie pus la punct cu orice preţ

Unde mai punem cã Piratul Traian, cu tupeul sãu inconfundabil, deşi abia trecuse pragul electoral cu cîteva procente, îi propusese lui Iohannis un premier din podgoria pemepe. Altã neruşinare! De parcã n-ar fi fost de ajuns cã 10 ani şi-a bãtut joc de români tãindu-le salariile, pensiile şi alocaţiile mamelor, sau cã-l promoveazã pe acoperitul obraznic Turcescu, colonelul fãrã armatã, cã a trimis-o pe mezinã la Parlamentul European ca sã legalizeze „succesurile” în consumul drogurilor uşoare, marinãrelul îl propusese ca premier, deşi la procentul obţinut în alegeri n-avea voie sã se înfrupte cu iluzii, pe Eugen Tomac, în prezent verificat de procurori, privind modul în care ar fi cheltuit sume mari de bani, pe vremea cînd acest Tomac era la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni. Dupã pierderea zdrobitoare suferitã de mult-iubitul sãu partid P.N.L., care nu i-a dat posibilitatea sã-şi facã „guvernul lui”, în continuare, cu de la sine puteri sporite, Iohannis se poartã cu românii tot ca la uşa cortului şi trebuie pus la punct cu orice preţ. Cu un preşedinte care, din orgoliu şi calcule secrete, face cãrţile sale şi ale Occidentului, România, altãdatã, o ţarã independentã şi cu sacul plin, va avea de suferit pe mai departe. Vom sta mult şi bine pe la uşile strãinilor, iar fiii României, sclavi, prin grajdurile şi coteţele Occidentului, dacã preşedintele nu-şi bagã minţile în cap, iar noul guvern nu-şi va respecta programul, care, teoretic este unul optimist şi plin de speranţa unei vieţi mai bune pentru cetãţenii români.