Sucã, nea Cîrjan realesu, sforarii di la PSD şi umbra lu nea Bãlu pin Mehedinţi

               Mã fraţilor, fãcu el ce fãcu ãla micu şi cu un picuţ de bafta, vorba lu tata Dinu, sã-i dea ãl de sus sãnãtate şi sã nu-l lase singurel la greu, nea Cârjan ajunsã iar viceprimar. Adicã rãmasã în acelaşi birou în care a stat aproape o legislaturã şi a criticat la nea Gherghe, ajutat de oltenii lui. Acum cã e viceprimar şi mai greu ar putea sã rãmânã fãrã funcţie şi maşina de sãrviciu din faţa blocului, nea Cârjan va putea sã ducã la îndeplinire ce a promis în campania electoralã, iar primarul ales al Severinului are chiar obligaţia faţã de electoratul severinean sã-i dea ca atribuţii, lu nea viceprimaru, apa caldã şi cãldura oraşului, da şi bazinu de înot şi celelalte activitãţi sportive de pe raza municipiului. În felul ãsta ar putea sã facã mişcare în continuare şi cine ştie poate peste ani şi ani ar putea sã sarã mai sus. Adicã la geam sã sã uite la fotoliul râvnit.

Da a mai analizatã şi disputatã ştire din sãptãmâna care trecu fu cea legatã de cei doi consilieri Cornel Folescu şi Alin Rapcea care au fost acuzaţi de punerea în valoare a zicalei „interesu poartã fesu” şi au fost excluşi din PSD. Acum Sucã zice cã probabel vrurã sã refacã USL ul la nivel de guvernare municipalã şi în felul acesta Severinul sã aibe un viceprimar autentic din rândul social democraţilor, chiar dacã a fost exclus, şi un viceprimar liberal autentic, vorba unui consilier care n-a mai intrat în CL –ul local.

Ca la noi la bâlci nu sã prea pomeneşte la nimenea, cã una discuţi cu unu azi şi cu altu te trezeşti mâine.

Şi la Ponoarele s-a refãcut USL-ul pentru guvernarea localã, primarul PSD preferând ca viceprimar un consilier de la PNL.

Iubiţii cetitori de Obiectiv, care n-au vacanţã pentru cã au ce citi, aflã cã o parte din politicienii mehedinţeni au plecat sau se pregãtesc de vacanţã. Pãi da, cã au nevoie de odihnã, ca sã sã refacã pentru la toamnã când or veni sã-i abureascã iar pe alegãtori cerându-le sã-i voteze. Şi primul care anunţã de pe sticlã cã „pa şi pu” pânã la toamnã fu nea Bãlu, senatoru. Pã da, cã veni în excursie fro lunã, sã-i abureascã pe severineni cu nea Cîrjan şi pe mehedinţeni cu de toate şi o şi luã la sãnãtoasa dupe ce cherdu. Pã da, mai vine pin septembrie, mai dã pe la şcoalã, sã mai duce cu tanti Chircu pi la Orşova, cã or mai fi rãmas ceva voturi, mai adunã ce a rãmas de pi la Vînju-Mare, da aicea slabe şanse şi cu puţin noroc mai prinde un mandat de stat la umbrã. Şi nu o sã fie singur, cã sã vezi ce sã întrec la stat la umbrã şi ãilalţi, cã în afarã de fro doi, care s-au plicitist di la Bucureşti pãnã la Severin, restu ar mai vrea mãcar o datã. Da şi electoratu s-ar putea sã vrea sã le dea odatã şi sã-i mai lase pe dinafarã, cã oricum acolo le e locul. Pã decât sã sã plimbe pe banii oamenilor, mai bine stau ‘mnealor acasã şi taie frunzã la câini, cã şi aşa nu s-a cunoscut nimica dupe ei în ultimii mulţi ani.

Mã fraţilor, da trecu nerodu de Zbanghiu pi la ştrand, pi la Schela. Mã nepoate, dete ocol fro douã ore sã parcheze, mai stete o orã la coadã la intrare şi, cu chiu cu vai, pusã cearşafu pe gard, cã pe nisip nu mai gãsi loc şi când sã sã bage în apã cãlcã pe burta unuia şi pe mâna altuia. Mã fraţilor, când începurã ãia doi sã o ia la goanã dupe al lu Zbanghiu, care urla ca din gurã de şarpe, veni poliţia, sãrirã paznicii, urlau femeile şi copiii, chirãialã în toatã regula, ce mai. Ziceai cã venisã lumea la circ, nu la scãldat, zisã maicã-sa cã data viitoare când sã duce fiu-sãu la ştrand sã duce şi ea la intrare sã taie bilete la spectacol. Acuma, dumnevoastrã dacã-l vedeţi pe al al lu Zbanghiu pe la vreun lighean, pe undeva, sã ştiţi cã nerodu încearcã sã-şi facã loc de pus prosopul, da aveţi grijã cã ãsta vine cu unu şi pleacã cu cel puţin douã.

Ptiu drace, cã uitai sã vã spun ce-mi şopti Sucã la ureche, sã n-audã organele abilitate: cicã evaluarea naţionalã urmeazã BAC-ul şi nişte farfuze brebe neapãrat sã-l ia cu note mari. Da nepotu-miu vru sã punã pariu cã anu ãsta nu va mai fi ca anu trecut, cu circ, cu Duicu, cã e vorba de mai multe piţiabsolvente care ştiu deja finalul, cu happy end, ce mai! Da şi nãrodu de Sucã ştie mai multe şi ie pe faz, cã doar de aia s-au fãcut schimbãri la foc automat la inspectorat. Ãla şcolar…

Da pãnã data viitoare, hai sã fiţi iubiţi şi optimişti!

 

Tags:

About autor