Doiniţa Mariana Chircu în linie dreaptã spre Primãria Orşova

Doiniţa Mariana Chircu este candidatul PNL Mehedinţi pentru funcţia de primar al municipiului Orşova. Raportat la intenţia sa de a câştiga acest fotoliu de primar, opţiunea politicã a doamnei Doiniţa Chircu este una corectã şi cu cele mai mari şanse de reuşitã. Este o soluţie reciproc avantajoasã. Doiniţa Chircu avea nevoie de un partid puternic care sã o susţinã, iar PNL Mehedinţi de un candidat cu şanse reale sã câştige aceastã funcţie.

Pe primul loc în preferinţele orşovenilor

   Înscrierea doamnei Doiniţa Chircu în cursa pentru primãria municipiului Orşova era o decizie aşteptatã. Nu se ştia însã partidul din partea cãruia va candida. Dupã mai multe tatonãri, a optat pentru PNL Mehedinţi, o formaţiune politicã în mãsurã sã-i asigure suportul politic pentru o victorie previzibilã. Doiniţa Chircu se aflã deja pe primul loc în topul preferinţelor orşovenilor. O astfel de poziţionare îi oferã o mare şansã de victorie. Deşi a mai candidat şi la ultimele alegeri locale, scutin la care a fost înfrântã de actualul primar al Orşovei, Doiniţa Chircu a avut abilitatea necesarã de a crede în posibilitãţile ei, dar mai ales în destinul şi în viitorul acestui frumos oraş dunãrean, unde are capacitatea sã producã o schimbare mult aşteptatã de locuitorii sãi. Mai mult, Doiniţa Chircu a rãmas în continuare ataşatã de acest municipiu, preocupându-se constant de problemele cu care se confruntã şi fiind în permanenţã în contact cu cetãţenii sãi. Doiniţa Chircu nu a abandonat niciodatã ideea cã în acest frumos oraş nu se poate face nimic, cã nu existã posibilitãţi reale de dezvoltare economicã. Ea a înţeles cã de vinã pentru situaţia actualã din Orşova sunt toţi primarii care s-au perindat prin fruntea administraţiei publice locale, dar şi disputele politice sterile, generate de anumiţi politicieni orşoveni care aveau doar propriile lor interese. Dovadã cã niciun primar nu a fãcut mai nimic pentru municipiul Orşova este confirmat de faptul cã, dupã 1990, în acest oraş niciun primar nu a fost reales în funcţie nici la terminarea mandatului, nici într-un alt mandat.  Poate tocmai de aceea Doiniţa Chircu este pe primul loc în preferinţele orşovenilor şi consideratã de aceştia cea mai bunã variantã pentru primãrie, pentru cã au fost dezamãgiţi de fiecare datã de toţi în cei care şi-au pus încrederea. Doiniţa Chircu are o şansã nu doar de a câştiga Primãria Orşova, dar şi de a produce schimbarea de care acest oraş are nevoie, tot la fel de mult cum orşovenii au şansa sã aleagã un altfel de primar, unul care sã se implice responsabil în problemele locale, sã gãseascã soluţii viabile şi sã vinã cu un program coerent, în primul rând de dezvoltare economicã, de creare de locuri de muncã, de un program de punere în valoare a potenţialului turistic. Din acest punct de vedere, Doiniţa Chircu este o soluţie mult mai credibilã. Ea are cu siguranţã un mare avantaj în comparaţie cu toţi primarii Orşovei de pânã acum: are sinţul responsabilitãţii şi luptã pânã la capãt pentru a-şi duce la bun sfârşit proiectele în care crede şi care sunt utile comunitãţii.

 O şansã pentru PNL Mehedinţi

   Din punct de vedere politic, pentru PNL Mehedinţi nominalizarea doamnei Mariana Chircu drept candidat pentru funcţia de primar al municipiului Orşova ar putea sã fie o mare victorie politicã. În acelaşi timp, PNL Mehedinţi ar câştiga pentru a doua oarã consecutiv funcţia de primar al Orşovei, deoarece şi actualul edil, Ion Manea, a fost ales în anul 2012 din postura de membru al acestui partid. Dacã Doiniţa Chircu va fi aleasã primar la Orşova, în egalã mãsurã este şi o victorie a lui Virgil Popescu, preşedintele PNL Mehedinţi. Politician cu o perspectivã politicã certã, Virgil Popescu, în calitatea sa de lider veritabil al PNL Mehedinţi, şi-a asumat aceastã candidaturã, însã mai mult decât atât este faptul cã a fãcut o opţiune electoralã corectã. Interesul sãu şi al partidului pe care îl conduce este acela de a câştiga cât mai mulţi primari, iar Doiniţa Chircu este un candidat nu numai redutabil, ci şi cu prima opţiune de a câştiga Primãria municipiului Orşova. Succesul doamnei Doiniţa Chircu la Orşova este şi succesul politic al PNL Mehedinţi.

Tags:

About autor