Pomelnicul rãu-fãcãtorilor!

Sã nu ne întrebãm prea mult ce-au cãutat Alina Gorghiu, Dan Mihalache şi Mihai Gâdea la Washington! Rãspunsul e simplu: nu s-au deplasat ei pînã în SUA ca sã bea cafeaua la „Naţional Prayer Breakfast” („Micul dejun de rugãciune”), organizat în Congresul American sau pentru cîteva fotografii cu un oficial scos din uz, ci pentru o instruire la minut, printre îmbucãturi. Şi apoi, cel care s-a fotografiat cu ei, Donald Rumsfeld, fost Secretar al Apãrãrii din SUA, s-a dovedit a fi, de fapt, „secretar” al înfloririi rãzboaielor şi a industriei lor de armament, ajuns acum la vîrsta 84 de ani. E acelaşi Rumsfeld, pentru care viaţa civililor nu valoreazã prea mult, cel care a pus pe picioare rãzboaiele din Irak şi Afganistan, nişte infracţiuni penale în adevãratul sens al cuvîntului, susţinute de minciuna existenţei armelor de distrugere în masã, servitã audienţei globale. E acelaşi Rumsfeld, dat în judecatã în Franţa, în 2007, de mai multe organizaţii de apãrare a drepturilor omului pentru instigare la torturã în închisorile de la Guantanamo şi Abu Ghraib. Foarte influent şi acum, pentru cã, astfel de porumbei ai rãzboaielor, doar doamna cu coasa reuşeşte sã îi mai scotã din circulaţie. Potrivit unui studiu al Universitãţii Harvard, cele douã rãzboaie declanşate de S.U.A. în Irak şi Afganistan pe vremea lui Rumsfeld au costat „peste 6 bilioane de dolari – un preţ teribil pe infracţiunile imperialismului”.

Se întrec în acţiuni penale

   Refuz sã cred cã vizita celor trei la Washington sau vizitele demnitarilor noştri la Înaltele Porţi au fost în interesul poporului nostru, acum, cînd totul se vinde şi se cumpãrã, de la imagine, pînã la fotoliu şi conştiinţã! Pozele fãcute de Gorghiu cu rãzboinicul întunericului, nu ţin de foame românilor. La întoarcere de pe tãrîmul rãzboinicilor, Alinei Gorghiu i-a rãsuflat mintea un proiect de lege, care condamnã bolnavii de cancer la moarte rapidã. Proiectul prevede ca bolnavii, cãrora li s-a depistat cancerul în fazã terminalã, sã-şi plãteascã tratamentul, pentru cã nu au fost la medic la timp pentru prevenţie. Cum Gorghiu n-avea cu ce gîndi singurã aberantul proiect de lege, sã-i trecem în pomelnic pe toţi rãu-fãcãtorii, care ar fi în stare sã-i taxeze şi pe cei care îşi dau duhul: Eugen Nicolãescu (ajuns ministru la sãnãtate şi nu la finanţe, pentru cã şi lucrarea lui de doctorat e plagiatã în pãrţile esenţiale), Lucia Varga şi Horia Crişan! Vai de noi! Ce ne aşteaptã! Peneliştii se întrec în acţiuni penale! Sã ne rugãm duminicã de duminicã, la liturghie, pentru sãnãtatea mintalã a celor care au pus mîna pe Putere şi invocã legea pentru a-şi justifica fãrãdelegile!

Cehoslovacia s-ar putea reface

   Pînã una-alta, noi adormim la ora fixatã de cei care stãpînesc România şi nu rateazã nicio ocazie, pentru asta, iar cehii şi slovacii, potrivit „Glasul info”, au lansat o iniţiativã prin care vor sã se reuneascã cele douã jumãtãţi de ţarã, Cehia şi Slovacia, despãrţite din raţiuni globaliste prin „Divorţul de catifea” din 1993. Anul 2018 ar putea fi anul în care cehii şi slovacii vor reface Cehoslovacia. Un sondaj intern aratã cã o mare parte din populaţie (70 la sutã) considerã cã divizarea Cehoslovaciei a fost o greşealã, exprimîndu-şi dorinţa de a trãi din nou în Cehoslovacia unitã, se aratã într-un comunicat de pe site-ul „Mişcãrii Cehoslovacia 2018”. Noi de ce n-am împlini şi sãrbãtori, în acelaşi an, Centenarul României Mari?

Trîmbiţata reducere a TVA e o minciunã

   Ca şi cum n-am fi nãpãstuiţi destul, trenul expres, sosit de la Bruxelles pe plaiurile noastre, a descãrcat în gara guvernamentalã o nouã gaşcã de asupritori care, odatã cu adoptarea Noului Cod Fiscal, bagã adînc mîinile în buzunarele românilor, aproape goale. Verificaţi în teren şi veţi vedea cã trîmbiţata reducerea a TVA e o minciunã gogonatã! Produsele alimentare anunţate a se ieftini au preţuri şi mai mari faţã de decembrie trecut, iar capetele pãtrate din Parlament, dublate ca numãr, întreţinute din taxe şi impozite aberante stoarse de la popor, ştiu doar sã-şi creascã aberant salariile, sã-şi facã pensii cît Casa Poporului de mari şi de nesimţite. Cu programul sforãitor şi iluzoriu, conectat la priza Bruxelles-ului, Guvernul Cioloş nu slujeşte cetãţeanul român. Sãracii Ţãrii contribuie în continuare, în numele unor legi injuste, la bunãstarea acestor abonaţi la corupţie şi la banii statului. Cînd penalii fac legi, doar poporul e dijmuit de parale. Legea a devenit un fel de pîrleaz: şmecherii Puterii l-au sãrit întotdeauna, iar poporul a dat cu capul în el.

Noi şi aberante taxe în Noul Cod Fiscal

   Pe de o parte, Noul Cod Fiscal taie, doar teoretic, o cîtime din impozite, iar pe de alta, mãreşte taxele pentru obidiţi şi le înmulţeşte numãrul. Potrivit aceluiaşi cod de fãrãdelegi fiscale, bogaţii scapã de impozitul pe lux, iar ţãranii vor plãti taxe şi impozite pe vaci, porci, gãini şi albine. Din 2016, micii agricultori vor fi obligaţi sã-şi declare suprafeţele cultivate şi numãrul de animale din gospodãrie, asupra lor urmînd a se aplica biruri noi. Cu timpul, pãgînii ãştia vã vor taxa şi auzul şi vãzul şi mirosul şi rãsuflarea! Sper cã ţãranii nu vor înghiţi gãluşca, şi vor aduce plugurile şi vitele din ţarinã în Capitalã, precum ciobanii, oile şi cîinii! Şi la impozitarea clãdirilor au intervenit majorãri, locuinţele fiind impozitate în funcţie de scopul în care sînt folosite. De anul acesta va fi impozitat şi terenul de sub ele. Pentru locuinţele folosite în scop comercial (sediu de firmã, locul în care îşi desfãşoarã activitatea o persoanã fizicã ce practicã o activitate independentã sau este sediul declarat pentru un PFA), impozitul poate ajunge şi la 2000 de lei anual! Cum niciodatã nu vom putea face din mãmãligã praf de puşcã, aplicarea acestor prevederi aberante nu vor putea fi împiedicate.

Tags:

About autor