Cuba. Ţara cu plaje albe ca zãpada

Un soare strãlucitor, plaje lungi, apã de o culoare irealã, oameni veseli, ritmuri fierbinţi de rumba, rom şi cele mai
apreciate ţigãri din lume.. iatã de ce se spune despre aceastã insulã din Marea Caraibelor cã oferã plãcere purã. Vã dorim sã ajungeţi sã exploraţi acest paradis!
Izolatã cumva din cauza regimului de la Havana, Cuba este departe de a fi o destinaţie ocolitã de turiştii din întreaga lume. Ţinutul cel mai important pentru cultivarea faimosului tutun este provincia Pinar del Rio. Amatorii de trabucuri nu trebuie sã rateze sub niciun chip vizita la Fabrica de Tabacos Francisco Donatier, care este cea mai veche (1760), aflatã în capitala provinciei.
Valle de Vinales este un ţinut presãrat cu movile bizare de calcar, cunoscute sub numele de Mogotes. Iar, dacã ne permiteţi un sfat, cea mai bunã privelişte asupra vãii o aveţi din hotelul Los Jasmines.
Havana, capitala Cubei, este cu siguranţã un oraş pe care nici nu aveţi cum sã îl rataţi. Lãsaţi-vã cuceriţi de farmecul cel puţin ciudat al centrului vechi al oraşului, La Habana Vieja. Plimbaţi-vã pe strãduţele mãrginite de case coloniale, pe urmele lui Hemingway şi, de ce nu, vizitaţi chiar unul dintre localurile sale favorite: La Bodeguita del Medio. Admiraţi apoi Capitolios, o copie excelenţã a Capitoliului de la Washington. Ideal ar fi sã puteţi vizita superbul oraş colonial Trinidad sau efervescentul Santiago de Cuba.
În aceastã ţarã existã aproximativ 300 de plaje albe cã zãpadã, care se intind pe circa 5800 km. Deşi este foarte greu sã alegi, neapãrat trebuie sã poposeşti la Varadero, cea mai cunoscutã plajã, care are 20 de km lungime şi se aflã în sudul insulei. Cea mai renumitã plajã nordicã este Playa Emsmeralda, în apropiere de Guardalavaca. Recifurile de corali sunt bucuria amatorilor de scufundãri, iar vântul constant oferã posibilitatea de a face surf sau yachting, chiar dacã sunteţi începãtor.
Printre punctele forte ale bucãtãriei tradiţionale cubaneze se numãrã Platano, un preparat pe baza de bananã fierte. O mâncare celebrã ce meritã gustatã, dar care nu se gãseşte decât în regiunea Guama este carnea de crocodil. Din sucul trestiei de zahãr, cubanezii distileazã una dintre cele mai apreciate bãuturi din lume: romul. Aceasta se poate consuma, în funcţie de preferinţe, simplu sau sub formã de cocktail. Una dintre cele mai rãcoritoare licori care poate fi consumatã este bãuturã favoritã a lui Hemingway: mojito.
Clima Cubei este una tropicalã, iar anul are doar douã anotimpuri: unul uscat şi unul ploios. Cel cald şi uscat începe în luna mai şi dureazã pânã în septembrie, iar cel umed – din octombrie pânã în martie. De reţinut este cã, acest anotimp nu este chiar atât de umed precum aratã denumirea lui, ploile cele mai abundente sunt înregistrate în luna octombrie, noiembrie şi mai, în restul timpului, vremea este chiar plãcutã.
Propunerea noastrã pentru vizitarea Havanei este o croazierã de 7 nopţi cu zbor dus-întors inclus Bucureşti – Havana la bordul vasului de croazierã MSC Opera. Tariful de persoanã în cabina interioarã este de 1916 euro şi este valabil pentru plecãri în data de 22 şi 29 decembrie 2015.
Contactaţi-ne pe paginã noastrã de Facebook – Ava Travel pentru toate detaliile ofertei.

Tags: ,

About autor