Ce mai poate sã facã primarul Constantin Gherghe în fruntea UNPR Mehedinţi?

Ultimele evenimente petrecute la nivel naţional ridicã serioase semne de întrebare în ceea ce priveşte evoluţia, dar mai ales şansele electorale ale UNPR Mehedinţi în perspectiva alegerilor locale de anul viitor. Care sunt posibilitãţile ca UNPR Mehedinţi sã se afirme în forţã la începutul anul viitor, câtã cotã de popularitate mai are acest partid în rândul locuitorilor judeţului, dar mai ales ce poate sã mai facã primarul Constantin Gherghe în fruntea UNPR Mehedinţi? Sunt întrebãri al cãror rãspunsuri sunt greu de evaluat în acest moment. Cert este faptul cã UNPR Mehedinţi trece printr-o perioadã de incertitudini, în acest moment neştiind cât va mai conta în judeţ, dacã primarul Constantin Gherghe va mai rãmâne în continuare în fruntea sa, dar mai ales dacã va mai candida pentru un nou mandat de primar din partea sa. De asemenea, este greu de evaluat în ce mãsurã acest partid va reuşi, în condiţiile existente, sã se organizeze în teritoriu pentru scutinul local de anul viitor. Preşedintele UNPR Mehedinţi, Constantin Gherghe, nu pare sã fie politicianul providenţial pentru acest partid, omul care sã poatã consolida un partid, având propria sa problemã de imagine. Mai mult, Constantin Gherghe a demonstrat în toţi ani în care a fost implicat politic nu doar cã nu este un politician veritabil, ci şi cã este o persoanã publicã care opteazã politic în funcţie de propriile interese. Este de vãzut care mai este interesul domnului Constantin Gherghe şi ce partide mehedinţene mai sunt interesate de candidatura sa.
Nu a întãrit UNPR Mehedinţi
De când a fost numit în funcţia de preşedinte al UNPR Mehedinţi, primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Constantin Gherghe, nu a manifestat un interes politic pentru partidul pe care îl conduce. Gherghe a lãsat impresia cã a acceptat aceastã funcţie politicã doar pentru a beneficia de un sprijin guvernamental, nicidecum pentru a se înhãma la consolidarea şi lansarea unui partid politic. Constantin Gherghe nu a fost niciodatã un politician veritabil, în adevãratul sens al cuvântului, ci doar unul care şi-a urmãrit propriul interes. Aşa se explicã şi trecerea sa prin mai multe partide, în cele din urmã ajuns şef peste UNPR Mehedinţi, unde în prezent este un lider formal, decorativ. Mai mult, primarul Constantin Gherghe este o persoanã publicã extrem de vulnerabilã, un ales local care îşi pierde, încet dar sigur, încrederea. Impunerea lui Constantin Gherghe drept lider al UNPR Mehedinţi nu a condus nici pe departe la relansarea acestei formaţiuni, deşi existau toate premisele pentru o afirmare realã.
A fost prin mai multe partide
Înainte de a ajunge în fruntea UNPR Mehedinţi, Constantin Gherghe a mai trecut prin alte partide. Adus în PSD Mehedinţi de cãtre deputatul Eugen Nicolicea, Constantin Gherghe a ajuns ulterior viceprimar al municipiului Drobeta Turnu Severin. La finalul mandatului s-a înscris în PDL Mehedinţi, partid cu ajutorul cãruia a câştigat primul mandat de primar. A ajuns preşedintele organizaţiei municipale PDL Drobeta Turnu Severin, funcţie politicã în care nu a excelat cu nimic. Constantin Gherghe a demonstrat, prin toatã atitudine sa publicã, cã nu are vocaţie de politician. Cu toate acestea, a existat o preocupare a sa pentru zona politicã, întrucât, vrând-nevrând, avea nevoie de o susţinere politicã. În timpul primului mandat a beneficiat de susţinerea necondiţionatã şi totalã a PDL Mehedinţi. Datoritã acestei susţineri a putut sã demareze marile proiecte de dezvoltare localã. A lãsat tot timpul impresia cã este preocupat doar de latura administrativã, mai puţin de cea politicã. Asta demonstreazã cât se poate de limpede cã dl. Constantin Gherghe nu are stofã de politician, dar şi cã este dispus sã accepte compromisuri, putând foarte uşor sã colaboreze cu orice partid sau alianţã, fãrã nicio mustrare de conştiinţã.
Mircea Popescu

Tags: ,

About autor