Oportunitãţi de studiu în strãinãtate

Fiind perioada de sustenabilitate a Proiectul “Model de consiliere centrat pe Consilierea şi Educarea Carierei elevilor” ID 62350, Casa Corpului Didactic Mehedinţi a organizat în parteneriat cu Grupul EDUCATIVA, în data de 02.11.2015, sesiunea de formare adresatã profesorilor de liceu “Oportunitãţi de studiu în strãinãtate pentru elevi”.
Cariera fiecãrei persoane are la bazã studii bine alese în domeniul dorit. La noi în ţarã existã o plajã largã de studii în diferite domenii, de aceea cunoaşterea de sine este extrem de importantã în alegerea facultãţii potrivite. Existã şi oportunitãţi pentru strãinãtate.
Scopul întâlnirii a fost de a oferi informaţii despre studii pre-universitare, universitare şi master, despre particularitãţile diferitelor sisteme educaţionale, burse şi alte surse de finanţare, vize, transport, cazare şi viaţa socialã pentru studii în strãinãtate.
Cei 49 de profesori de liceu prezenţi la Casa Corpului Didactic Mehedinţi au fost informaţi despre:
* sisteme de învãţãmânt din ţãri precum Mare Britanie, Olanda, Danemarca, Suedia, SUA, Elveţia, Coreea de Sud;
* procesul de aplicare la o universitate din ţarã şi strãinãtate;
* ce condiţii trebuie sã îndeplineascã un elev pentru a putea aplica şi a fi admis la o universitate în strãinãtate;
* ce înseamnã programele de consiliere UNIVERSALIO (consiliere pentru universitãţile de top) şi American Education (consiliere pentru studii în SUA).
Profesor metodist Cristea Melania

Tags:

About autor