Evenimente culturale la Muzeul Regiunii Porţilor de Fier

Muzeul Regiunii Porţilor de Fier din Drobeta Turnu Severin organizeazã în perioada 29 – 30 octombrie 2015 Simpozionul Internaţional Drobeta Arheologie-Istorie, Ediţia a-II-a.
Deschiderea va avea loc joi 29 octombrie 2015, în Sala de Conferinţe a Pensiunii Bulevard începând cu ora 11,00, loc în care se vor reuni peste 40 de specialişti din ţarã şi strãinãtate. Cu aceastã ocazie se va lansa volumul DROBETA – ORAŞUL NEPÃRÃSIT AL DACIEI ROMANE”, atât în limba românã cât şi în limba englezã, având ca autori un colectiv de specialişti format din Cristian Gâzdac, Agnes Alfoldy Gâzdac, Marin Neagoe şi Oana Neagoe.
Tot joi 29.10.2015, ora 15,00 la Muzeul de Artã, Str. Rahovei nr. 3 va avea loc vernisajul expoziţiei „Imagini din lumea ştiinţei” organizatã de Max-Planck-Gesellschaft, cunoscuta instituţie de cercetare ştiinţificã din Germania, adusã la Drobeta Turnu Severin de Goethe-Institut Bukarest.
Mereu în cãutarea noului şi încercând sã scoatã la ivealã tot ce încã nu vedem, ştiinţa depãşeşte şi redepãşeşte constant limitele cunoştinţelor pe care le avem deja. În decursul acestui progres apar, de multe ori, pe lângã datele folosite pentru stricta documentare ştiinţificã a obiectelor cercetate imagini cu forme şi structuri surprinzãtor de estetice – opere de artã abstracte dintr-o lume la care, în mod normal, ochiul omenesc nu are acces.
Cercetãtorii din cele peste 80 de institute ale Max-Planck-Gesellschaft au pus la dispoziţie pentru realizarea expoziţiei, imagini din cele mai diverse domenii de cercetare. Gama de tehnici utilizate se întinde de la fotografia convenţionalã, la imagini la microscop colorate – microscopie cu iluminare, microscopie electronicã cu scanare, microscopie cu efect de tunel – şi pânã la simulãrile computerizate.
Colecţia expusã la Drobeta Turnu Severin cuprinde 12 imagini de mari dimensiuni.
Expoziţia va fi deschisã publicului larg în perioada 29 oct.-20 nov. 2015 la Muzeul de Artã, Str. Rahovei nr. 3, zilnic între orele 9,00-16,00.

Tags:

About autor