Consiliul Local Orşova nu a fost refãcut cu supleanţi

Telenovela din administraţia publicã de la Orşova continuã. Marţi ar fi trebuit refãcut Consiliul Local cu consilieri supleanţi, dar aceştia nu au catadicsit sã fie prezenţi la şedinţã, aşa cã nu s-a întrunit cvorumul necesar, iar o nouã şedinţã este programatã pentru sfârşitul sãptãmânii.
Oraşul Orşova, localitate cu rang de municipiu, a rãmas fãrã Consiliu Local, prin hotãrârea pronunţatã în data de 3 septembrie de magistraţii Curţii de Apel Craiova.
Prefectul judeţului Mehedinţi, Nicolae Drãghiea, este cel care a intentat proces în data de 20 iunie 2014 împotriva Consiliului Local pe motiv cã nu se mai întrunise timp de cinci luni consecutiv, ianuarie, februarie, martie, aprilie şi mai. Tribunalul Mehedinţi s-a pronunţat în data de 11 februarie şi a admis cererea formulatã de reclamant. Consiliul Local al municipiului Orşova a fãcut recurs, iar Curtea de Apel s-a pronunţat în acest dosar, în sensul cã a respins recursul, ceea ce înseamnã cã începând cu data de 3 septembrie Consiliul Local Orşova este dizolvat.
Pentru cã în mai multe oraşe din ţarã existã situaţii similare, Guvernul a emis o ordonanţã de urgenţã, care a modificat Legea administraţiei publice locale, potrivit cãreia un consiliu local dizolvat se poate reconstitui din supleanţi.
Marţi, la Orşova, era programatã o şedinţã pentru refacerea Consiliului Local, potrivit noilor reglementãri, dar la şedinţã au fost prezenţi numai şase consilieri.
„A fost convocat Consiliul Local al municipiului Orşova pentru astãzi. Nu s-au prezentat decât şase consilieri, ceea ce înseamnã cã nu au întrunit numãrul legal de constituire, trebuiau cel puţin nouã. Ca atare a trebuit sã emit un nou ordin în care rechem pentru reconstituire supleanţii consideraţi eligibili pentru vineri, la ora 10,00. Încã o datã s-a demonstrat cã existã o luptã pe care nu o înţeleg în defavoarea cetãţenilor municipiului Orşova. Sã sperãm cã vineri vor gãsi timpul necesar sã participe la reconstituirea Consiliului Local. Nu sunt decât 15 care pot sã fie consilieri locali, iar în condiţiile în care nici a treia convocare nu va fi validatã nu se mai poate face o reconstituire cu alţi consilieri supleanţi pentru cã nu mai rãmân de validat decât trei”, a declarat Nicolae Drãghiea, prefectul judeţului Mehedinţi.

Tags:

About autor