Antrenorul deţinuţilor de la Turnu Severin, Cristi Tuligã, a recidivat

Dupã victoria de la Arad, echipa de fotbal a Penitenciarului din Drobeta Turnu Severin s-a întors zilele acestea cu locul II de la un turneu organizat de Penitenciarul Jilava, la care au luat parte echipe de la mai multe penitenciare, meciurile fiind arbitrate de fostul arbitru FIFA Ion Crãciunescu.
Dupã ce a disputat meciurile eliminatorii, echipa de fotbal a Penitenciarului Drobeta Turnu Severin a intrat în finala mare cu echipa de fotbal a deţinuţilor de la Penitenciarul Jilava, antrenatã de Gicã Popescu, fostul cãpitan al echipei naţionale de fotbal.
Echipa de la Jilava, din care au fãcut parte fostul internaţional Gheorghe Popescu şi fostul manager general al FC Steaua Mihai Stoica, ambii ca fundaşi, a câştigat competiţia cu 3-0.
Fotbaliştii de la Penitenciarul Turnu Severin s-au întors acasã cu locul II şi sunt extrem de bucuroşi de rezultat având în vedere cã nu au un teren de fotbal pentru pregãtire şi fac antrenamentele zilnice în curtea de plimbare a Penitenciarului de la Vînjuleţ (Mehedinţi). Meritul pentru aceste rezultate se datoreazã antrenorului Cristi Tuligã, deţinãtor al licenţei C, care a reuşit sã facã performanţã şi sã modeleze câţiva tineri care în libertate nu au avut tangenţã cu fotbalul de performanţã.
În urmã cu douã sãptãmâni, fotbaliştii lui Tuligã au participat şi la Cupa de Vest, organizatã de Penitenciarul din Arad, unde au jucat finala micã şi au obţinut locul III.
Meciurile de fotbal s-au disputat în cadrul Festivalului Naţional Interpenitenciar, ediţia a II-a.
“Organizarea evenimentului a urmãrit consolidarea şi dezvoltarea reţelei de suport pentru deţinuţi prin promovarea activitãţilor culturale, artistice şi sportive desfãşurate în colaborare cu societatea civilã, pentru optimizarea intervenţiei derulate de cãtre reprezentanţii instituţiilor publice şi ai organizaţiilor neguvernamentale în unitãţile de detenţie şi creşterea şanselor de recuperare socialã a persoanelor care au executat sancţiuni privative de libertate”, a arãtat Administraţia Naţionalã a Penitenciarelor, într-un comunicat de presã.
Fostul internaţional Gheorghe Popescu executã din 4 martie 2014 pedeapsa de trei ani, o lunã şi zece zile, primitã în dosarul transferurilor de jucãtori. Alãturi de el au fost condamnaţi Gheorghe Copos, Mihai Stoica, Cristian Borcea, Ioan Becali, Victor Becali, Gheorghe Neţoiu, şi Jean Pãdureanu.

Tags: ,

About autor