Premii pentru elevii excepţionali din Mehedinţi. Olimpicii, recompensaţi de Consiliul Judeţean Mehedinţi

Elevii olimpici din Mehedinţi, care au obţinut premii la olimpiadele şi concursurile organizate în timpul anului şcolar 2014-2015, au primit luni premii în bani din partea Consiliului Judeţean Mehedinţi, cu ocazia Zilei Mondiale a Educaţiei.
Festivitatea de premiere a avut loc în sala mare a Prefecturii Mehedinţi, invitaţi fiind atât elevii olimpici, cât şi profesorii coordonatori.
„Am dorit ca Ziua Mondialã a Educaţiei sã o marcãm sub aceastã formã, sã ne înclinãm în faţa celor care fac performanţã, celor care reuşesc sã remarce educaţia mehedinţeanã la nivel naţional şi internaţional. Am oferit diplome de merit, diplome de excelenţã atât elevilor care au obţinut premii la olimpiadele şi concursurile naţionale cât şi domnilor profesori coordonatori care i-au îndrumat permanent pentru a atinge aceste premii”, a spus inspectorul general şcolar, prof. dr. Mirela Pintea Enea.
“Noi privim cu încredere capacitatea dumneavoastrã de a-i pregãti pe toi elevii şi în special pe cei competitivi şi inteligenţi, pentru viaţã, motiv pentru care Consiliul Judeţean Mehedinţi, Instituţia Prefectului – judeţul Mehedinţi şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Mehedinţi au ales sã sprijine performanţa şi sã-şi arate respectul faţã de elevii care au obţinut premii la Olimpiadele naţionale şi internaţionale, reprezentând cu cinste şcolile din judeţul Mehedinţi, precum şi faţã de profesorii care i-au pregãtit pentru a obţine aceste performanţe”, a declarat Aladin Georgescu, preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi.
În total, au primit premii 43 de elevi şi profesorii lor coordonatori de la mai multe şcoli gimnaziale şi licee din judeţul Mehedinţi, suma totalã oferitã de Consiliul Judeţean Mehedinţi fiind de 30.000 de lei.
“A fost suficient de neobişnuit, nu mã aşteptam sã fie un context atât de lejer, pânã la urmã prestanţa de olimpic impune o oarecare rigoare, nu a fost cazul totuşi. Practic, a fost un context suficient de dinamic, am cunoscut oameni excepţionali, prin urmare e motivul principal pentru care vreau sã repet experienţa”, a spus Ruri Protopopescu, elevã în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Traian”, care a obţinut premiul al III-lea la olimpiada internaţionalã de lecturã la Constanţa.
„A fost ceva mai dificil decât mã aşteptam, dar sunt obişnuitã cu aceste provocãri. A fost o ambianţã foarte deosebitã, m-am întâlnit cu prieteni din alte comunitãţi elene din ţarã şi cu elevi din alte ţãri care învaţã limba greacã la fel ca noi. Fiecare olimpiadã este o ocazie de a ne testa cunoştinţele, iar pentru noi cei care învãţãm limba greacã este şi mai deosebit pentru cã acum avem ocazia sã facem acest lucru într-un mediu ca pentru orice altã materie”, a spus şi Teodora Mihaela Meleaşã , elevã în clasa a XI-a, la acelaşi prestigios colegiu severinean, care a obţinut premiul I la olimpiada naţionalã de limbã neogreacã şi locul III şi medalie de bronz la olimpiada naţionalã a elenismului.
Pentru premiul I s-a oferit suma de 1.000 de lei pentru elev şi 500 de lei pentru profesorul coordonator, premiul II – 800 de lei pentru elev şi 400 de lei pentru profesor, premiul III – 600 de lei pentru elev şi 400 de lei pentru profesor, iar menţiunile şi premiile speciale cu 350 de lei pentru elev şi 200 de lei pentru profesor.

Tags:

About autor